Een belangrijke wedstrijd om na lange tijd weer eens de drie punten te pakken. Met een hele week aan regen zag het er zondag somber uit maar de wedstrijd mocht toch doorgaan. Bij aankomst in Alphen was de staat van het veld toch wat twijfelachtig. Desondanks was de aftrap om 10:00 uur.

De eerste helft begon wederom met een kleine wake up call. Toch kon de verdediging dit snel omdraaien met een mooie opbouw naar voren. Met een hobbelig en drassig veld was niet alles even strak maar toch werden er mooie combinaties gecreëerd. Het harde werken zorgde voor een hele mooie kans van Fenna, maar helaas rolde de bal net langs de goal. Zo kwamen er niet veel later nog enkele nieuwe kansen. Afgelopen tijd bleven de doelpunten uit, maar vandaag mochten de dames de score openen: 0-1!

Ondanks het goede samenspel kwam Viola toe aan een aanval en helaas viel de gelijkmaker. Met 1-1 was het dan ook rust.

Na nog een aanmoediging van de trainer waren de ondertussen natgeregende dames klaar voor de tweede helft. Een sterke start uitte weer in verschillende aanvallen. Blauw-Wit kon elkaar goed vinden en stond sterk opgesteld. Bij balverlies werd dit ook zo weer onderschept en werd er hard gewerkt om de bal de netten in te schieten. Dit lukte! Invaller Marieke kreeg de bal en wist deze mooi het doel in te werken. Deze voorsprong mocht hoe dan ook niet weggeven worden. De dames bleven gedreven om dit te voorkomen. Met nog een kans van Viola was het even spannend, maar deze werd tegengehouden door Sanne die tijdelijk het doel mag verdedigen. Met nog enkele minuten op de klok bleven de dames continu werken voor elkaar en zo klonk uiteindelijk het fluitsignaal. Het harde werken werd beloond, eindelijk weer winst!

Dit moest uiteraard gevierd worden. Met de toch al vieze tenues en een glad veld was een buikschuiver dan ook de ideale manier hiervoor!