Na de zwaarbevochte winstpartij van vorige week ging Blauw-Wit ’81 1 afgelopen zondag op bezoek bij de hekkensluiter Were-Di in Tilburg.

Door het regenachtige weer werd er uitgeweken naar een kunstgrasveld en het leek Blauw-Wit wat tijd te kosten om hieraan te wennen. Vooral de dieptepassen waren veelal te hard. Balbezit bleek al gauw ruim in het voordeel van Blauw-Wit te zijn, maar veel kansen waren er nog niet te noteren in de beginfase. Desalniettemin zou het overwicht in balbezit zich in de eerste helft uiten in een mooi doelpunt. Frank Claassen wist met een mooie steekpass Remco Boerema weg te sturen en hij wist de bal knap in de verre hoek te schieten. Er leek niet veel aan de hand, maar toen een bal plots goed viel voor een speler van de thuispartij was het al gauw weer 1-1. Hierna leek de thuisploeg het wel goed te vinden en het was de rest van de wedstrijd opvechten tegen een wit-zwarte muur.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde; Blauw-Wit had de bal, de Tilburgers probeerden vooral geen tegendoelpunt te krijgen. Kansen kwamen er en grote kansen ook maar steeds zat er een voet van een verdediger tussen of redde de doelman van Were Di. Het bleek zondag echter niet mee te zitten en de stand zou tot aan het laatste fluitsignaal op 1-1 blijven steken.

Een puntje, maar het zal toch eerder als verliespartij aanvoelen. Komende zondag treedt Blauw-Wit aan tegen Audacia op het eigen Sportpark in De Moer.