Vandaag staan de bloemen klaar voor Desk A1 die in dit seizoen eenmaal verliezen van Bedo maar in de competitie continu de beste zijn. Eén wedstrijd zijn we minder in vorm en spelen we gelijk.

Door Twanny Zijlmans

Juist vandaag spelen we tegen de nummer twee van de poule waarvan we weten dat we aan de bak moeten. Omdat we in doelpuntensaldo ruim voorstaan weten we dat we het kampioenschap niet meer uit handen kunnen geven. Toch zit er stress op de wedstrijd omdat we veel familie langs de kant hebben zitten en we deze pot het liefst ook met winst afsluiten. Daarnaast horen we vanochtend dat Bedo de wedstrijd tegen de nummer drie heeft verloren, wat maakt dat we voldoende los staan om overtuigend de beste te zijn.

Mooie pot handbal

Vanaf het eerste moment ontstaat er een fel potje handbal. Faithlen Ligtvoet weet de eerste goal te scoren gevolgd door Florien Smulders vanuit de hoek. Dan gooit Bedo de 2-1 binnen. De druk van beide kanten is te merken. Een mooie pot handbal komt na vandaag in de boeken. Op het moment dat Kim uit de linkerhoek komt, maken we de 7-5. Yenthe van Woensel weet vanuit de cirkel goed druk te zetten en maakt hierdoor ruimte voor Guusje van Beek die weet met een passeerbeweging de winst de eerste helft bij Desk te houden. We gaan de rust in met 11 - 8. De strijd is nog niet gestreden.

Na de rust komt Bedo goed uit de startblokken en weten bij te trekken naar 12 - 11 binnen de eerste minuten. Op de tribune horen we veel ahhhhh en owwww’s in verband met goed keeperswerk aan beide kanten. Onze keeper Fenna Frints (oorspronkelijke keeper van de GC) zit goed in de wedstrijd.

Tot de laatste tien minuten blijft het punt om punt. De spanning loopt op. Dan komen Kim Damen en Marlou in het Groen vanuit de rechter hoek nog goed inlopen en zetten volop dreiging. Ook neemt Meerle van Woensel haar rol en houdt de snelheid erin. In de verdediging weten de dames in samenspel met snelle Kirsten Ring de gaten goed dicht te houden. Als het spannend wordt, moeten we opletten dat we ons niet laten uitdagen tot acties die niet hoeven als je netjes de regels aanhoudt. Dat is voor de dames en het publiek soms een grote uitdaging. Maar gelukkig hebben we geleerd elkaar feedback te geven om je bij je spel te houden. Dat doen de dames beter als het publiek soms. Knap en heel sportief. Ook complimenten aan de scheidsrechter.

Koelbloedig in de kruising

Carlijn Ring weet de druk goed op te voeren waardoor we na een doelpunt twee punten los komen. Tot Faithlen, Kirsten en Guusje de aanval minimaliseren van Bedo en Fai de bal door een goede redding van Fenna bij Yenthe weet te krijgen in de break. Geen Bedo verdediger te bekennen en Yenthe schiet de bal koelbloedig in de kruising. Desk loopt uit en de drive van Bedo voor winst zakt. Desk zet er een tandje bij waardoor het bij 5,09 minuten op de teller 20 - 16 is. Dan verzamelt de Desk jeugd uit andere teams zich bij de bloemen en de muziekbox. De kampioensmuziek staat klaar.

Bij 10 seconden stappen we binnen en tellen we af... 6, 5... 2, 1... jaaaaaaaaa.

Kampioen!

Het publiek wat in groten getale aanwezig is, staat op en klapt en roept uit volle borst. Na een knalharde afgroeting van Desk klinkt de muziek. En na de uitreiking van de medailles een groot applaus voor Desk DA1.

En na de teamfoto met coach Serge van Woensel en begeleider Helma Spierings staat de taart klaar.

We missen vandaag helaas de twee vaste invallers Gaby Vos en Lisa van der Linden. En vaste speler Luna Oostrom. Dames, ook jullie gefeliciteerd met de seizoensresultaat.

In de kantine natuurlijk proosten en een kampioentaart. Binnenkort een teamuitje. Dames hard gewerkt. Gefeliciteerd!