Zaterdag 25 maart stond voor Berkdijk 023 een uitwedstrijd tegen de Madese Boys op het programma. De vorige wedstrijd tegen Madese Boys werd met 2-3 verloren dus had Berkdijk wat recht te zetten.

Het team kreeg vooraf al een aantal tegenslagen te verwerken, want buiten de geblesseerde spelers moesten de mannen van Berkdijk spelen zonder een aantal basisspelers. Omdat Daan afwezig was en Vinny niet geheel fit werden JO17 spelers (Lars, Danny en Luca) toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

Met familie Netten en familie Jongerden in de basis en bizar winderige weersomstandigheden startte de wedstrijd. De eerste minuten had Berkdijk nog moeite met de weersomstandigheden, maar na deze rommelige fase kwam Berkdijk steeds beter in de wedstrijd. In de 14e minuut werd door een assist van Lars de Wit op Danny Jongerden de stand al vroeg in de wedstrijd op 0-1 gezet. Met deze voorsprong bleef Berkdijk er aardig op los combineren. Alleen werd er te weinig gebruik gemaakt van het voordeel dat Berkdijk had qua weersomstandigheden ten opzichte van Madese Boys. Dus kwam er een countermoment van Madese Boys. Deze werd wel verdedigd, alleen kwam hier wel een corner uit (dus kwam er een standaardsituatie) voor Madese Boys. De goed genomen corner werd feilloos in de korte hoek binnen gekopt, waardoor Madese Boys de stand in de 17e minuut werd terugbracht naar 1-1. Even was er verbazing die al snel wegebde, want lang kon Made namelijk niet genieten van het gelijkspel. Door een prachtige aanval over rechts werd snelle vleugelaanvaller Max weggestuurd, die een geweldige assist op Justin Jongerden stuurde. Die, op zijn beurt, geen moment aarzelde en de stand in de 22e minuut op 1-2 zette.

Met tien man (Dominque kreeg een kaart) en de stand 1-2 gingen beide teams aan de thee. Een mooi moment voor trainer Remco om het team op scherp te zetten en aan te halen wat duidelijk beter moest dan in de eerste helft. Zo gaf Remco duidelijk aan om het met de stand van 1-2 simpel te houden, dat ze moeten letten op de veldbezetting en dat ze positioneel goed staan en ga met dit winderig weer niet met de lange bal spelen, maar speel alles over de grond. Na deze duidelijke woorden ging het team weer het veld op.

Nadat de scheidsrechter floot voor de tweede helft was er tot aan de 60e minuut een ander Berkdijk te zien dan in de eerste helft. In de 60e minuut was Berkdijk even niet bij de les, waardoor Madese Boys met een mooie pass vanuit de as, hun nummer 10 weet te bereiken. Maar gelukkig is daar Luuk Luijten, die, met zijn prachtige verdedigende actie, de aanval weet te keren. De aanvaller van de Madese Boys ging op de voeten van Luuk staan waardoor hij ten val kwam. De scheidsrechter beoordeelde dit als een overtreding van Luuk en legde de bal zeer onterecht op de stip. Dus een mooi buitenkansje dat door Madese boys in de 65e minuut werd benut en de stand terug brengt op 2-2. Danny moest het veld met kramp verlaten en hiervoor kwam Vinny in het veld. Met een kleine aanpassing ging het tempo wat omhoog. Er werden talloze kansen gecreëerd, alleen lukte het het team niet om de talloze kansen te verzilveren, waardoor de eindstand 2-2 blijft.

Gelukkig heeft de cconcurrent Sc ’t Zand O23-2 punten laten liggen waardoor Berkdijk nu een punt los staat van de nummer twee.

Zaterdag 1 april om 14.30 uur spelen de mannen van Berkdijk 023 thuis tegen Dubbeldam. Kom gezellig naar ons clubhuis en support de mannen van Remco naar de overwinning!