Het gehavende team van trainers Rens van Heijst en Dieter Cleijn kon afgelopen zaterdag hun borst nat maken tegen een pittige tegenstander uit bij ex-hoofdklasser Willem II. DESK kende hun terugkeer in de Eerste klasse met een nipte nederlaag tegen FC Tilburg en een kansloos verlies uit bij Jong-Brabant, nadat het eerst met 1-0 voor kwam, in Berkel-Enschot.

DESK met een gehavende ploeg reisde af naar Tilburg. Maurits de Wijs met een verschoven tussenwervel/wervelschijf kende een trainingsloze week in de voorbereiding. Loek Agterberg, geveld door de griep mistte deze week ook een training en onze kleine Pittbull Dani Landzaat viel afgelopen week tijdens de training uit met knieklachten. Na behandeling bij de fysiotherapeut van DESK bleek er vocht in het kniegewricht van de kleine middenvelder te zitten en dus was rust genoodzaakt.

Met twee extra spelers toog de ploeg van DESK richting de Heikantlaan in Tilburg. Djeno van Iersel en Ole Hakkert mochten hun opwachting maken tegen oud-hoofdklasser Willem II. Het is half tien als de bal rolt in Tilburg-Noord. DESK kent een stormachtige fase van Willem II op eigen helft. Een scrimmage voor het doel van Tycho Gorter volgt en het is de DESK defensie dat de bal uit het doelgebied weg werkt.

DESK met de sterkste opstelling trekt in de aanval. Maurits de Wijs gaat de een-twee aan met Giovanni Soijer. Maurits knalt de bal diagonaal voorlangs het doel van Willem II. Willem II is in de beginfase van de wedstrijd een stuk feller dan DESK. Een onderschepping van Willem II op het middenveld wordt van afstand over sluitpost Tycho Gorter heen geschoten. Willem II al vroeg op een 1-0 voorsprong.

Het middenveld van DESK laat de tegenstander uit Tilburg vrij aanleggen en ziet het afstandschot over Tycho in het doel ploffen. Even later DESK met een uitbraak. Het opbouwen van de Geel-Blauwen uit de Kets betaald zich bijna uit als Dio Cleijn vanaf de linkerkant mee opgekomen is en de bal op het Tilburgse doel poeiert. De poging van Dio gaat net over het doel.

Na de time-out is het Willem II dat op zoek gaat naar de 2-0. DESK wordt achteruit gedwongen en probeert er onderuit te voetballen. Djeno van Iersel wordt onder het gras gestopt en een vrije trap volgt. Dio Cleijn achter de bal legt deze neer voor zijn gevreesde linker. Willem II zet de muur neer en de aanvallers van DESK staan klaar om een eventuele rebound binnen te tikken. Het schot van Dio gaat op centimeters naast de paal langs het doel van Willem II.

DESK in het eind van het tweede kwart krijgt meer grip op de wedstrijd. Luuk Pöttgens, Ole Hakkert en Thymen de Fijter weten de aanvallen van Willem II te keren. Het middenveld van DESK met Maurits de Wijs, Giovanni Soijer en Dio Cleijn zorgen voor meer druk vooruit en proberen spits Djeno van Iersel in te spelen. Met vier wisels kent DESK een flinke administratie qua invallers. Loek Agterberg wordt flink geraakt en Jaylen Wegman neemt zijn positie op het middenveld in. Ook Dani Landzaat die met de rem erop speelt probeert zijn directe tegenstander uit de wedstrijd te spelen.

Een uitbraak van Willem II zorgt ervoor dat de tegenstander van DESK op een 2-0 voorsprong komt voor de rust. In de rust worden de puntjes nog op de i gezet, waarna het derde kwart van de wedstrijd van start gaat.

Direct na de onderbreking tussen Hoofdklasser Willem II en Eerste Klasser DESK gaat het mis op het middenveld. Balverlies leidt de aanval in voor Willem II die dodelijk door de as van het veld afgerond wordt. Tycho Gorter kansloos als de defensie van DESK niet thuis is en de 3-0 op het scorebord staat.

Een omzetting in de opstelling van DESK zorgt voor meer rust en druk naar voren. Willem II wordt achteruit gedwongen als DESK de tegenstander vast zet. Een onderschepping van DESK zorgt ervoor dat Loek een balletje diep kan geven op Giovanni Soijer die vervolgens de bal stijf in de kruising poeiert.

De stand is 3-1 als DESK meer grip op de tegenstander krijgt. Het is de ploeg uit de Kets dat de Tilburgers achteruit dwingt. Een corner van de voet van Dio Cleijn wordt voor het doel geslingerd. Willem II verdedigt uit en Maurits de Wijs vangt op. Maurits, gaat op zoek in de drukte naar het Tilburgse doel, legt de bal af op Giovanni Soijer. De kleine Soijer twijfelt niet en haalt gelijk uit met rechts. Giovanni tekent voor de aansluitingstreffer en zet de 3-2 op het scorebord.

Willem II zichtbaar van slag probeert met man en macht het spel van DESK te ontregelen. De duels op het middenveld en in de aanval worden pittiger. Een vrije trap voor DESK na een forse overtreding volgt. Dio Cleijn krult de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

DESK met een onzorgvuldige bal achterin de defensie leidt de 4-2 voor Willem II. Een ijzersterke as van Willem II met een geweldige centrale verdedigster, een uitstekende middenvelder en een behendige spits zorgen ervoor dat DESK weer met twee doelpunten verschil achter staat na een geplaatst schot buiten bereik van doelman Tycho Gorter.

Het zijn de Geel-Blauwen uit Kaatsheuvel die karakter tonen en vol voor het gaatje gaan in de uitwedstrijd tegen de Hoofdklasser uit Tilly. De aanvallen van DESK zorgen voor veel dreiging achter in de defensie van Willem II. De tegenstander uit Tilburg heeft zichtbaar moeite met het spel van DESK. Een overtreding op Giovanni wordt bestraft met een vrije trap.

Dio Cleijn achter de bal ziet een gaatje langs de muur en het doel van Willem II. Cleijn haalt verwoestend uit en zet in de slotminuten de aansluitingstreffer op het scorebord. Met een 4-3 tussenstand gaat DESK nog vol in de aanval. Het harde werken kent een morele winnaar, maar moet qua eindstand hun meerdere erkennen in Willem II. DESK toont karakter en veerkracht na een 3-0 achterstand toch terug te komen en het de Hoofdklasser uit Tilburg nog extreem moeilijk te maken.

Met een 4-3 eindstand verlaat DESK Tilburg en moet het zijn meerdere erkennen in Willem II dat onverwacht degradeerde uit de Hoofdklasse. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Sarto op het wedstrijdaffiche voor de ploeg van Rens van Heijst en Dieter Cleijn.

Als de ploeg van DESK met de instelling van vandaag speelt kan het de tegenstander uit de Blaak flink lastig maken. Erbij zijn is mee maken! Support your locals! DESK - Sarto zaterdag 1 april 10:15 uur op de Eikendijk.