De JO13 van Blauw-Wit ’81 had eigenlijk een vrije zaterdag, maar twee weken geleden werd het thuisduel tegen Baardwijk afgelast omdat het water op de velden stond. Zaterdag lagen de velden er een stuk beter bij, dus alsnog tijd om aan te treden tegen onze Waalwijkse tegenstanders. Helaas zit Timo geblesseerd in de dug-out en hij ziet zijn teamgenoten strijden tegen Baardwijk en de wind. Het waait flink en dat levert nogal eens afzwaaiende ballen op. Ons team zet meteen druk vanaf het begin en het doel van Baardwijk komt in zicht. Helaas zit een openingstreffer in de eerste minuten er niet in, maar de toon is gezet. Even later probeert Blauw-Wit de score te openen via een corner. Het goedgeplaatste schot komt voor, draait prachtig in, raakt de paal en wordt uiteindelijk gestopt door de keeper. Baardwijk komt goed weg, hoewel Blauw-Wit duidelijk de sterkere ploeg is, kan het veldoverwicht nog niet in doelpunten worden omgezet. Ons team blijft wel goed samenwerken en lekker combineren, dit leidt tot een pass van Mika op Jesse van Riel. Jesse schat de situatie en de positie van de keeper goed in en schiet de bal met een lobje in het doel: 1-0. Meerdere kansen volgen, onder andere nogmaals Jesse en Merle voeren de druk op het doel van Baardwijk verder op. Baardwijk speelt deze ochtend duidelijk op de counter en met een snelle uitbraak gaan zij op jacht naar de gelijkmaker. Gelukkig zit Stijn ertussen en blijft de voorsprong in tact. Even later wordt het nogmaals spannend bij ons doel en dit keer is het Jesse Wilmont die de bal wegtrapt, zodat ook deze kans voor Baardwijk verloren gaat. Tijd voor Blauw-Wit om het initiatief weer terug te nemen, een ferm afstandsschot van Stef eindigt in de handen van de keeper. Na de uittrap blijft de bal op de helft van Baardwijk en wordt weer direct onderschept. Joep kijkt en haalt uit. Hij brengt met een afstandsschot vanaf het randje van het 16 metergebied de stand op 2-0.

Na de rust neemt de wind alleen maar toe. Ons team heeft het lastig met deze omstandigheden, maar is niet van plan de voorsprong en de punten weg te geven. Meteen aan het begin van de tweede helft wordt een corner van Stef weggekopt. De nieuwe corner wordt vervolgens verzilverd door Fleur. Haar schot brengt Blauw-Wit op een comfortabele 3-0. Uit het niets volgt dan weer een counter-moment van Baardwijk. Waalwijk sleept er zelfs een corner uit, maar ook dit keer laat Stijn zich niet aftroeven, hij heeft de bal klemvast. Ook nu knokt ons team terug, het schot van Ties gaat naast. De vermoeidheid en de windvlagen spelen ons parten, maar het team blijft knokken. Toch kan de 3-1 niet verhinderd worden, Stijn zette nog een mooie duik in, maar werd helaas gepasseerd. Ineens lijkt Baardwijk weer in een overwinning te geloven en gaan ze er vol voor. Blauw-Wit heeft de hele wedstrijd gecontroleerd en is niet van plan dit nu nog uit handen te geven, ze zoeken fanatiek naar openingen en mogelijkheden. De bal gaat ondertussen letterlijk alle kanten op, schoten komen niet meer aan, want de bal wordt van koers geblazen of zwaait ineens af. Blauw-Wit blijft nadenken, inzetten en doorgaan en houdt stand. Einduitslag Blauw-Wit – Baardwijk: 3-1.

Pittige omstandigheden vandaag, maar met jullie vechtlust hebben jullie de drie punten binnengehaald. Knap gedaan! Uiteindelijk hadden jullie deze week toch de wind mee, maar alle zeilen moesten worden bijgezet. We zijn benieuwd uit welke hoek de wind waait volgende week bij FC Tilburg.