Op deze druilerige zaterdagochtend stond voor de JO10 van Blauw-Wit ’81 om 09:30 uur de uitwedstrijd tegen Be-Ready op het programma. Een bekende tegenstander, want op 4 maart jl. troffen beide ploegen elkaar ook al in de derde fase van de competitie. Met een 0-7 overwinning op de ploeg uit Hank haalden onze kanjers toen het kampioenschap binnen. Vandaag is de spanning een tandje minder en dat zou zomaar een hele andere wedstrijd kunnen laten zien.

Het begin van de wedstrijd gaat redelijk gelijk op. Met wat aftasten, proberen beide ploegen de zwakke plekken van de tegenstander te ontdekken. Blauw-Wit weet die als eerste te vinden. Na een perfecte aanval via Bram Smulders en James, schiet Sander op fraaie wijze de 0-1 binnen. Altijd lekker om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Be-Ready heeft een aantal spelers met een prima schot in huis en dus is het belangrijk dat we goed druk blijven zetten, zodat we de ploeg uit Hank zo veel mogelijk op de eigen speelhelft houden. En dat lukt prima met Bram, Sander en James in de voorhoede. We weten elkaar steeds beter te vinden en de kansen dienen zich dan meteen aan. De afwerking laat nog wat te wensen over, maar de druk op Be-Ready neemt toe. Mees krijgt een mooie kans, maar ziet zijn schot helaas net langs het doel gaan. Ook Sander en James krijgen een paar kansen, maar de Hankse keeper is alert en voorkomt meermaals dat zijn team verder op achterstand komt. We gaan met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de kleedkamer benadrukt trainer Pim dat het hartstikke goed gaat en hij complimenteert zijn team voor de felheid en het goede samenspel. Dus vooral zo doorgaan, druk zetten en blijven focussen op de tegenstander, want als we dat doen, kunnen wij deze tegenstander aan en kunnen we de wedstrijd winnen. De peptalk heeft effect, want bij de eerste de beste aanval die volgt, is het al bijna meteen raak. Een prima aanval van Sander wordt net niet met een doelpunt beloond. Na een overtreding op Sander krijgt Blauw-Wit een vrije trap. Sander neemt ‘m en de keeper weet het harde schot niet te controleren. Lenn en James zijn er als de kippen bij en uiteindelijk is het James die de bal in de rebound binnen schiet: 0-2!

Achterin houden we met Lenn, Sarah en Stijn de boel goed op slot en Be-Ready komt er nauwelijks doorheen. We blijven de druk opvoeren en zelf kansen creëren. Sarah probeert het een keer van afstand, de bal gaat maar net naast. Ook Bram van Beek, Mats en James zijn dicht bij een doelpunt, maar de afwerking laat nog net iets te wensen over. Maar de volgende aanval dient zich alweer aan. Na goed doorzetten, geeft Bram Smulders de bal perfect voor op Bram van Beek; Bram aarzelt geen moment en schiet genadeloos binnen: 0-3. Goed samengewerkt en mooi afgemaakt! Met nog zo’n 10 minuten op de klok een comfortabele voorsprong.

Maar het kan zo veranderen. Via een fraai afstandsschot brengt Be-Ready de achterstand terug tot 1-3. Een prima schot en onhoudbaar voor onze keeper Mees, die in de rust de keeperstrui van Taro heeft overgenomen. Taro mag het vandaag ook in het veld proberen en op de spitspositie krijgt hij een aantal prima ballen te verwerken. De Hankse keeper is echter maar moeilijk te passeren vandaag. Beide teams vechten voor de winst. Be-Ready dringt aan, maar de achterhoede is op orde en Mees staat prima te keepen. Met nog een paar minuten op de klok peppen beide teams zich nog een keer op en wordt er alles aan gedaan om nog een keer te scoren. Maar de goals blijven uit en de wedstrijd eindigt in een knappe 1-3 overwinning voor Blauw-Wit. Goed gespeeld door beide teams en het applaus van het publiek was dan ook dik verdiend!

Het was een spannende wedstrijd met twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. We hebben tot het einde geknokt vandaag en daardoor terecht en op wilskracht gewonnen. Om de overwinning te vieren, werden de kids na de wedstrijd op chips getrakteerd en werd er in de derde helft nog even gezellig nagepraat. Zaterdag zijn we vrij; de week erop spelen we thuis tegen v.v. ONI. De wedstrijd begint om 10:00 uur.