Nieuwe week, nieuwe kansen. Vorig weekend stond de teambuilding op het programma en vandaag stond de uitwedstrijd tegen RKVV Gesta op het punt van beginnen.

De afgelopen week heeft het grote JMO-14 een spion gestuurd naar de tegenstander, die zag dat Gesta een goed scorende ploeg is. Zoals de trouwe volgers van het grote JMO-14 wel weten, is Blauw-Wit met twee doelpunten dit seizoen, niet bepaald een scorende ploeg.

Over de wedstrijd kan ik een heel boekwerk schrijven, ik zal proberen om alleen de hoogtepunten op te nemen. Vanaf de eerste minuut bleek dit een enorm spannende wedstrijd te worden! Het eerste moment van de wedstrijd wordt goed opgelost door onze hoofd-vlagger Stijn. Een duidelijke buitenspel goal wordt keurig afgevlagd door Stijn, tot groot ongenoegen van de coach van Gesta. De coach, die vervolgens zijn ongenoegen uitsprak en het KNVB boekje er even bijhaalde. Niet wetende dat onze Stijn een cursus spelbegeleiding heeft afgerond en dus voldoende kennis heeft. Na wat gekibbel tussen de trainers van Blauw-Wit en Gesta, gingen we rusten met de brilstand nog op het bord.

Iedereen was het over een ding eens, hier vielen punten te halen! Het plan bleef ongewijzigd: eerst verdedigen, de kansen volgen vanzelf! In de tweede helft weet uiteindelijk de tegenstander op voorsprong te komen. Een handsbal van Micha wordt bestraft met een penalty. De penalty was niet erg goed ingeschoten, maar gleed helaas uit de nieuwe handschoenen van Bas The Giant. Frustrerend, zeker gezien Gesta tot twee keer toe eenzelfde handsbal maakt, terwijl dit niet wordt bestraft. Tygo sprak zelfs over een heuse volleybalwedstrijd. Het leek weer op een ouderwetse zure nederlaag uit te monden. Het balletje viel weer net niet goed voor het grote JMO-14.

Maar opeens ontvouwde zich daar een klein sprookje. Joeri (Go Karter) Koelman stond de gehele wedstrijd al te bikkelen en maakte in al zijn enthousiasme een natrappende beweging. Gele kaart en 10 minuten langs de kant! Van de trainer kreeg hij 10 minuten lang uitleg over hoe de bal in het net moest. Zoals de trainer het zei, gebeurde het. Joeri bleek een verwoestend hard schot in zijn benen te hebben en schoot de bal vanaf de middenlijn recht in de winkelhaak!

Oké, misschien ging het niet helemaal zoals hierboven is beschreven, maar het feit blijft dat het grote JMO-14 de 1-1 had gescoord. De laatste 10 minuten bleef het nog enorm spannend, maar de score bleef ongewijzigd. Een 1-1 eindstand; het had ook zomaar andersom kunnen zijn! Het eerste puntje in de competitie is een feit, dat smaakt naar meer!