Vorige week werd voor het eerst in tijden een wedstrijd verloren, dus vandaag was het interessant om te zien hoe ons team hiermee omgaat. Zetten ze de teleurstelling om in extra motivatie om vandaag te winnen, of gaan de koppies hangen en geven we op? De omstandigheden waren in ieder geval ideaal: een heerlijk zonnetje, dus de vaste kern van toeschouwers was al voor het startsignaal helemaal happy.

Onze tegenstander, Trinitas uit Oisterwijk, speelt ook in een blauw shirt. De JO13 speelt vandaag dus in het wit, dat is wel even wennen. Het andere shirt heeft echter geen invloed op het spel, het begin van de wedstrijd was duidelijk voor ons. In de eerste paar minuten zien we spectaculaire aanvallen van ons team. Een schot op de lat weerhoudt ons van een hele vroege voorsprong. Jammer, maar de toon is gezet, als we deze felheid vast kunnen houden, dan komt het vandaag helemaal goed. Het initiatief blijft aan onze kant, maar de afwerking is nog niet helemaal scherp. Trinitas probeert door het offensief van Blauw-Wit heen te breken, maar slaagt daar voorlopig niet in. Het is letterlijk wachten op de openingstreffer. Uiteindelijk is het Mika die de 1-0 op het scorebord brengt, na een assist van Stef. Vreugde om de 1-0, maar we willen meer, en ook nu zien we weer dat ons team in de afwerking nog wat laat liggen. De kansen zijn er zeker. Helaas laat Trinitas dan zien hoe effectief zij met hun kansen omgaan, ze zijn er in de eerste helft precies één keer in geslaagd om een kans te creëren en deze counter wordt benut. Een knullige goal, maar hij telt. Onze jongens en meiden laten dit niet zomaar gebeuren en gaan weer in de tegenaanval. Hoe ze ook proberen, de bal wil er niet in. Ondanks een duidelijk veldoverwicht gaan we de rust in met een gelijke stand.

In de tweede helft ruiken beide partijen hun kans om de winst naar zich toe te trekken, Trinitas wordt duidelijk sterker en de organisatie van ons team komt onder druk te staan. In plaats van goed te blijven samen spelen en elkaar op te zoeken, zien we meer solistische acties, af en toe mooi om te zien, maar lang niet altijd effectief. Qua kansen is de wedstrijd in de tweede helft redelijk in evenwicht, het spel golft op en neer en kansen van onze zijde worden afgewisseld met momenten waarop Stijn en de verdediging vol aan de bak moeten. Stijn houdt ons meerdere keren in de wedstrijd met uitstekend keepwerk. Aan de andere kant zien we een prachtig afstandsschot van Joep net overgaan en een bal gaat vol op de paal. De mogelijkheden zijn er ook nu, maar de bal gaat er niet in. Tot het laatste fluitsignaal knokken beide teams, maar ze kunnen de beslissing niet forceren. De wedstrijd eindigt uiteindelijk dus toch in een voor Blauw-Wit teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Een punt gewonnen, of twee verloren? Zeker in de eerste helft heeft Blauw-Wit het nagelaten om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Jammer. Op basis van de tweede helft was het gelijkspel een terechte uitslag. Zaterdag spelen we thuis tegen Sarto: nieuwe ronde, nieuwe kansen!