Op deze zonnige zaterdagmiddag waren de dames van Blauw-Wit ‘81 klaar voor de derby tegen Desk. Met onze vlagger Hans (vader van Romy) en onze assistent, ook Hans, moest dat helemaal goed komen. Onze trainer Niels sprak ons goede moed in. De afgelopen weken hadden we getraind op duels aangaan en felheid. Aan ons de taak om het geleerde te laten zien! Het fluitsignaal klonk, waarmee de wedstrijd begon. Echter stonden we al na een minuut achter. We moesten meteen de knop omzetten en de 1-1 volgde vrijwel direct. We gingen de duels aan en konden lekker overspelen, waarbij we de hoeken steeds opzochten. Na een voorzet van Maartje scoorde Romy de 2-1. Tijd voor een drinkpauze, want 14 graden, veel rennen en de zon die toch best wel warm was. Na de drinkpauze bleven we aanvallen en speelden we op de helft van Desk. Met 2-1 gingen we de rust in. Desk kwam fel de kleedkamer uit. In de tweede helft was het even schakelen door een andere opstelling van Desk. Toch wist Romy het doel te vinden en maakte ze haar hattrick. Het stond 3-1! Daarna verliep de wedstrijd onrustig, Desk werd steeds feller en creëerde meer kansen. We speelden door de verdediging heen en Sanne en Iris waren dicht bij een kans! Richting het einde van de wedstrijd waren we moe, toch trokken we nog een sprint, en kreeg Manon van Baardwijk de bal. Zij bleef rustig en vond het net. Manon maakte haar 22e doelpunt! De dames wonnen deze derby met 4-1! Onze spits Marieke verdient een extra groot applaus. Zij stond laatste vrouw en heeft het super goed gedaan. Met een euforisch gevoel zijn de dames de derde helft in gegaan! Tot volgende week.