Al vanaf de eerste minuut hadden de dames van DES het initiatief en alles wees erop dat het eerste doelpunt niet lang op zich zou laten wachten. Toch duurde het tot de laatste minuut van het eerste kwart voordat DES door een tip van Lara Beukman uit een strafcorner, het verschil ook op het scorebord tot uitdrukking kon brengen. In het tweede kwart was het wederom Lara Beukman die uit een snelle uitbraak voor de 2-0 zorgde. Dit was tevens de ruststand.

Na rust viel snel de 3-0 door Eline Beukman uit een schitterend uitgevoerde aanval over drie schijven. Daarna was het de beurt aan de gasten uit Heerlen om tegen te scoren (3-1). Vanaf de afslag creëerde DES een kans die doeltreffend werd afgerond door Floor van Wezel 4-1. Door uit een strafcorner de 4-2 te maken hoopte Nova weer terug in de wedstrijd te komen, maar daar dacht DES anders over. Lara Zoutewelle gaf de bal het beslissende tikje en bracht de stand op 5-2. Daarna was het uitsluitend DES dat de score op kon voeren door achtereenvolgens: Eline Beukman, Flo van Huijkelom en opnieuw Eline Beukman die wisten te scoren, zodat uiteindelijk de 7-2 eindstand tot stand kwam.

Al met al een klinkende overwinning met ook het publiek als grote winnaar. Door deze overwinning steeg DES naar de vijfde plaats in de eerste klasse. Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen Zwart Wit in Breda, de nummer drie.