Woensdagavond 19 april. Onder aanmoediging van het publiek langs de lijn lopen de jonge spelers van DESK en Berkdijk iets gespannen het veld op. “Fijne wedstrijd maat!” roept Tygo, één van de spelers van DESK, richting zijn vriendje die bij Berkdijk voetbalt. De wedstrijd kan beginnen.

DESK begint scherp en zet direct druk. Jelle begint onder de lat, maar hij heeft het rustig. Tygo, Vigo en Raff bewaken het fort en zorgen dat er niemand door de verdediging breekt. Aan de andere kant van het veld zorgen Mike, Milan en Robin voor de nodige acties. Een schot van Mike wordt knap gered door de keeper van Berkdijk, maar het gevaar dreigt voor de uitploeg en in de 6e minuut zorgt Robin op aangeven van Vigo voor de 1-0. DESK blijft vervolgens druk zetten en in de 10e minuut volgt een prachtig doelpunt van Milan. Berkdijk heeft niet veel tijd om te herstellen, want in de 11e minuut volgt de 3-0 van Robin.

Tijd voor Berkdijk om in actie te komen! Maar ver komen ze niet; Tim en Tygo voorkomen meerdere aanvallen. Inmiddels heeft Jelle de keepershandschoenen overgedragen aan Vigo, die twee mooie aanvallen van de kant van Berkdijk stopt. In de 15e minuut is het wederom Robin die het doel van Berkdijk vindt; 4-0. De eerste helft wordt door DESK gecontroleerd. Met een tussenstand van 4-0 gaat het team de rust in.

Koppies niet hangen

In de tweede helft draaien de rollen even om. Dit keer is het Berkdijk die direct druk zet en de 4-1 maakt. Kort daarop volgt de 4-2 en de 4-3. DESK lijkt het even kwijt, maar ze laten de koppies niet hangen en herpakken zichzelf. Een fraai doelpunt van Robin volgt; 5-3. Berkdijk komt weer dichterbij, maar Raff voorkomt met een mooie redding een volgend doelpunt. De gemoederen lopen, zoals het een echte derby betaamt, even hoog op als DESK een vrije trap krijgt, die vervolgens wordt gestopt. Na een fraaie opbouw via Tim en Jelle volgt alsnog het doelpunt van Milan. De wedstrijd is gespeeld; eindstand 6-4.

Na het nemen van penalty’s aan beide kanten, geven de jongens elkaar een sportieve hand. Waar de meeste spelers en ouders de kleedkamers opzoeken, staan aan de andere kant van het veld twee jonge spelers van DESK en hun vriend van Berkdijk weer samen te voetballen. En zo is het: ’Op het veld tegenstanders, buiten het veld weer vrienden!’. Een mooi einde van een spannende dorpsderby!