Zondag 23 april mocht Berkdijk VR1 thuis spelen tegen TPO VR1.

Op een mooie zonnige zondagochtend waren veel toeschouwers aanwezig om de wedstrijd van de dames bij de Kegelaer te komen bekijken. Of iedereen op tijd aanwezig zou zijn, was de vraag maar gelukkig konden ze toch met 11 dames starten. De uitwedstrijd tegen TPO werd dik verloren, dus er viel wat recht te zetten.

Scheidsrechter Jan floot en de wedstrijd begon. Hans, die toch niet hoefde te trainen wilde ons graag helpen en ging vlaggen, waar ze erg blij mee waren. Het spel ging erg op en neer. Ondanks verschillende pogingen om van achter uit op te bouwen kwamen de dames niet echt in de wedstrijd. Aan beide kanten waren een paar kansen, maar geen waaruit een doelpunt voortkwam. Tegen het einde van de eerste helft kwam daar echter een steekbal van TPO waarop Maartje moest reageren en hierbij de tegenstander licht aanraakte. Hierop werd een vrije trap gegeven. Gelukkig werd deze goed weggewerkt en gingen ze kort daarna de rust in.

Een aantal wissels werden doorgevoerd, en de tweede helft werd redelijk vergelijkbaar gestart. Helaas viel door een snelle omschakeling van TPO de 0-1. Alle koppen moesten weer even omhoog, want hier kon Berkdijk het niet bij laten zitten. Sylvia haalde er nog een paar mooie ballen uit en Audrey kon een aantal keer vanuit achter mee opkomen. Een prima genomen corner van Joanna kwam voor Diana’s voeten en die schoot deze zonder aarzelen binnen: 1-1. Het team voelde dat er meer in zat en zette door, waarna Daisy met een mooi schot de 2-1 maakte en snel daarna kon Joanna van dichtbij de 3-1 binnen schieten, na een schitterende actie vanuit het middenveld.

Dit was de eindstand, en dus heeft Berkdijk VR1 mooi drie punten te pakken! Op naar volgende week, dan nemen ze het op tegen de nummer twee Baardwijk.