Zaterdag 22 april ontving Berkdijk O23-1 de bijna buren Dongen O23-2 op sportpark de Kegelaer.

Na een klasse wedstrijd afgelopen woensdag uit bij SV Reeshof, die met overtuiging werd gewonnen door Berkdijk 023, wisten de mannen van Berkdijk dat bij winst thuis tegen Dongen het kampioenschap steeds dichterbij gaat komen. Bij samenkomst op de Kegelaer was de onderlinge sfeer in de bestuurskamer zeer herkenbaar en was er geen enkele sprake van wedstrijdspanning. Nog even na de wedstrijdbespreking een rustmomentje voor de warming-up begon. Met goede achtergrondmuziek werd de warming-up ontspannen afgewerkt en was het zelfs nog even tijd om in de kleedkamer de laatste bespreking te doen. Met deze laatste woorden kon dan eindelijk de wedstrijd beginnen.

Helaas voor Berkdijk kende de wedstrijd een valse start want na amper zes minuten keek Berkdijk al tegen een 0-1 achterstand aan. Dan zou je denken dat dit een wake up goal was voor de rood-zwarten, maar helaas. De mannen van Berkdijk deden er echt alles aan om grip te krijgen op de wedstrijd, wat niet lukte. In de 10e minuut kwam er een standaardsituatie waaruit Dongen bijna weet te scoren, maar deze poging werd verdedigd tot een corner voor Dongen en dus kwam er een tweede standaardsituatie. De mannen van Berkdijk zouden dus gewaarschuwd zijn, maar dat hadden ze niet door. In de 17e minuut zette, vanuit een standaardsituatie, Dongen de stand op 0-2. Met deze twee snelle tegendoelpunten kwam er een omzetting en dan ziet de trainer dat Berkdijk iets meer is gaan voetballen. Zo werd Sjefke bediend, maar werd zijn actie gestopt met een overtreding, waarop de scheidsrechter niet reageerde. Dongen wist hiervan te profiteren en in de 27e minuut zet Dongen de 0-3 op het scorebord. Kort na dit doelpunt kreeg een speler van Dongen een directe rode kaart.

De mannen gingen met 11 Berkdijkers tegen 10 Dongenaars en de 0-3 achterstand richting de kleedkamer, wat voor Remco het juiste moment was om de mannen snel toe te spreken. De opdracht van Remco richting het team was ook zeer duidelijk zichtbaar in de tweede helft.

Bij aftrap van de tweede helft ziet elke neutrale toeschouwer een heel ander Berkdijk. Alles op alles werd er gezet om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer en deze kwam dan ook. In de 72e minuut zet Daan de stand op 1-3. En dan zag je ineens een geweldig goed voetballend Berkdijk. Vele 100% kansen werden gecreëerd alleen zat het geluk niet aan de zijde van de thuisclub. Door deze vele kansen paste Remco het speelsysteem aan en gaat het baltempo omhoog. Helaas mocht dit niet baten, want ondanks dat Berkdijk de volle 45 minuten op de helft van Dongen speelde, werd dit niet beloond met nog een treffer. De wedstrijd eindigde dan ook met een eindstand van 1-3 en gaat deze wedstrijd (niet geheel terecht) verloren voor de mannen van trainer Remco van loon.

Zaterdag 29 april speelt R.K.V.V. Berkdijk 023-1 om 14.30 uur thuis tegen Dubbeldam. Kom onze mannen naar de overwinning supporteren... Want bijzijn is meemaken!