Woensdagavond 19 april ging Berkdijk 023-1 een wedstrijd spelen bij SV Reeshof.

In de eerste helft wist Berkdijk al snel te scoren, want in de derde minuut zette Justin Jongerden de stand al op 0-1 na een vrije trap. Na deze score speelde het team een mindere fase. Ze kregen moeilijk grip op het veldspel van Reeshof. Reeshof speelde steeds meer op de helft van Berkdijk en beschikte over een aantal kwalitatieve, goede en slimme spelers. Zo wist Reeshof in de 38e minuut een strafschop te versieren die maar nipt werd binnen geschoten. Hiermee staat de stand in de 40e minuut 1-1. Na dit doelpunt kreeg Berkdijk steeds minder grip op de wedstrijd, waar Reeshof duidelijk gebruik van maakte. In de 43e minuut verloor Berkdijk op eigen helft de bal en kwam Reeshof tot een aanval waaruit ze wisten te scoren, dus staat de stand in de 43e minuut op 2-1. Met deze stand gaan beide teams aan de thee.

Een goed moment om een aantal punten vanuit de eerste helft te bespreken. Zo vielen er een aantal harde woorden en was Remco zeer duidelijk naar de groep: “Mannen we hebben nog 45 minuten, pak het vertrouwen stroop jullie mouwen op en ga voetballen”. Toen de scheidsrechter floot voor de tweede helft, ging vanaf de eerste minuut het tempo omhoog en werden er vele mannelijke duels gewonnen door Berkdijk. Dit werd beloond met een prachtige aanval over links. Onze snel opkomende linksback Dominique werd aangespeeld op de helft van de tegenstander en zette met een prachtig doelpunt de stand in de 50e minuut op 2-2. Daarna werd vanuit Berkdijk prachtig veldspel gespeeld. Door balverlies kwam een lange bal richting de 16 van Berkdijk en deze werd door Reeshof nipt binnen gekopt. Maar onze assistent-scheidsrechter (Denis) was scherp en daarom werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Bij Berkdijk ging het tempo nog hoger en werden de meegereisde supporters getrakteerd op geweldig voetbal. In de 78e minuut met een doelpunt van Daan stond de stand op 2-3. Maar hiermee nam Berkdijk nog geen genoegen. Met een prachtig schot van Justin Netten net over de middenlijn had de keeper van Reeshof het nakijken en zette Justin Netten in 85e minuut de stand op 2-4. Er kan gezegd worden dat Berkdijk de tweede helft met de juiste instelling, motivatie en karakter de wedstrijd wist om te buigen in een prachtige overwinning.

De spelers van JO17-1 Danny, Daniel, Luca en Jesse worden bedankt voor hun inzet deze wedstrijd.