Voor de dames stond zondag 30 april de thuiswedstrijd tegen Baardwijk op het programma. Uit naar Baardwijk werd, onterecht, verloren, dus hadden de dames wat goed te maken.

Asia en Angelica hadden een welverdiende vakantie, maar gelukkig waren er nog voldoende dames om te voerballen. Het was erg warm, wat het wat lastig maakte om te voetballen. Maar eigenlijk is het weer toch nooit echt goed.

Jan floot en daarmee startte de wedstrijd. Rustig achter overspelen werd geprobeerd, maar daar viel al meteen de eerste corner uit, die goed werd ingekopt door Baardwijk. Gelukkig ging deze net naast en dus keken de dames niet al meteen tegen een achterstand aan. De eerste helft was Berkdijk wat zoekende en konden ze niet echt hun eigen spel spelen, waardoor ze met 0-0 de rust in gingen.

De tweede helft ging iets beter en er kwamen aan beide kanten wat kansen. Een goede aanval van Baardwijk kon van dichtbij worden ingeschoten waardoor de 0-1 op het scorebord kwam. De knop ging om, want de dames moesten nu echt gaan voetballen. Dit lukte met vlagen en vooral Esther gaf vele goede ballen waardoor we steeds aanvallender konden gaan spelen. Dawn jaagde continu goed door, wat Berkdijk vaak de bal weer opleverde. Na een mooie actie van Esther stond Jesmay goed voor de goal. Die kon deze pass prima afmaken en toen stond het weer gelijk, 1-1. Kort daarna kreeg Audrey het op haar heupen en liet even zien (ondanks dat echt iedereen dat heus wel weet) hoe hard ze kan lopen. Ze liep een dame of vier voorbij, waarna ze doorliep richting de goal en deze beheerst afmaakte: 2-1. Het leek nog spannend te worden tot Esther Diana vond en zij de bal van dichtbij binnen kon tikken : 3-1. Dit was dan ook de eindstand, waardoor Berkdijk VR1 in ieder geval voor eventjes op plek twee staat.

De volgende wedstrijd is zondag 14 mei uit bij Uno Animo om 10.00 uur.