Zaterdag 6 mei speelde Berkdijk JO17-1 uit tegen SCO JO17-1.

Deze dag begon gespannen bij de jongens, want bij winst zijn ze verzekerd van het kampioenschap. Na de teambespreking en een bemoedigend woord van trainer Luuk vertrok het konvooi richting Oosterhout. Na de warming up en een peptalk konden ze beginnen aan de wedstrijd. SCO zette meteen druk, want ook voor hen stond een mogelijk kampioenschap op het spel, of een gedeelde eerste plaats. Een snelle counter gaat over Luca het doel in, 1-0. Daarna kwam er een kansje voor Jesse, die in de handen van de keeper terecht komt. Even later bracht Berkdijk het eraf. Voor Luca’s goal vond een hoop geklungel plaats… mis, op de paal en bal weg. Voor de rust nog een laatste kans en dan de kleedkamer in.

Bij de start van de tweede helft zette Rexheb druk maar raakte de bal kwijt. Er volgde een mooie kans voor Floris op een corner, maar die ging net over. SCO komt met een tegenaanval, maar daar was weer een mooie redding van Luca. Sander blunderde en kreeg een tijdstraf. Dan kreeg Danny een vrije trap die heel mooi genomen werd, helaas net over. Sander mocht er weer in en het team is weer compleet. Met nog 2.5 minuten te gaan, speelde Berkdijk erop of eronder en ging richting de doelman van SCO. Er klonk gejuich over het veld, wat al snel verstomde omdat het doelpunt door de grensrechter werd afgekeurd.

Ondanks dat ze niet verloren hadden maar met een 1-1 stand naar huis gingen, waren de mannen toch teleurgesteld. Volgende week spelen ze om 10.00 uur thuis tegen Unitas. Kom de mannen aanmoedigen.