Vrijdag 12 mei zullen 12 tieners tijdens een feestelijke eucharistieviering in de St. Jan te Kaatsheuvel om 19.00 uur hun Heilig Vormsel ontvangen. Vormheer deken Jos Verbraeken zal het H. Vormsel komen toedienen. Het is een bijzonder moment: 12 jongens en meisjes staan met hun brandende doopkaars voor deken Jos Verbraeken, hun vormheer. Samen hernieuwen zij de geloofsbelijdenis, die hun ouders eerder voor hen uitspraken, toen ze gedoopt zijn. Nu geven ze zelf antwoord omdat ze bewust kiezen om het sacrament van het Vormsel te ontvangen. Het moment waarop ze worden gevormd, ervaren deze jongens en meisjes als een heel speciaal moment. Hier hebben ze de afgelopen maanden naartoe gewerkt!

We zijn trots op deze groep. In een wereld waarin de keuze om het Vormsel te ontvangen, niet meer vanzelfsprekend is, heeft deze groep jongeren er bewust voor gekozen! Jonge mensen, die op de drempel van een nieuwe fase in hun leven staan. Jaren waarin steeds meer keuzes gemaakt moeten worden. Keuzes voor studie, werk maar ook keuzes in doen en laten, vrienden en in het geloof Door het Vormsel hebben ze de Heilige Geest ontvangen die hen zal helpen, troosten en kracht zal geven, hun leven lang!

Met vriendelijke groet,

Annie van Kuijk

Catechist parochie H. Willibrord

Mariajurk en -mantel geschonken

Een Marialustrum is 5. Nu ik 5x5 jaar misdienaar/acoliet ben, wil ik dit bezegelen met een gift aan onze Lieve Vrouwe van Loon op Zand. Op 1 januari, Feest van de H. Maria, Moeder van God ben ik gestart met het maken van een jurk en mantel. Het uitzoeken van kleuren garen en kant was een zorgvuldige klus. Ik ben zeer trots dat het resultaat aardig gelukt is. Samen met mede parochianen hebben we haar op Bevrijdingsdag omgekleed en haar zilver gepoetst, zodat ze vooral in deze meimaand, maar zeker de komende jaren zal stralen en onze gebeden zal mogen verhoren. Ik kijk terug op een mooie tijd met pastoor Aarden en zeker met pastoor Luijckx. Ik heb misdienaars zien komen en zien gaan. Inmiddels ben ik getrouwd, een vader van drie kinderen met een vierde op komst. Als we dan ergens heen gaan, moet ik altijd een kerk bezoeken. Maar waar ook ter wereld ik ook een kerk bezocht heb. Mijn ideaal staat in Loon op Zand: mijn thuishaven. Graag dien ik u nog lange tijd in onze mooi St Jans Onthoofdingskerk. Amen.

Melvin van Tiggelen

Hemelvaart 2023: Wat is het en wat vieren we eigenlijk?

Hemelvaart is een christelijke feestdag die jaarlijks wordt gevierd op de veertigste dag na Pasen. Deze dag verwijst naar het opstijgen van Jezus naar de hemel. Het is een belangrijke feestdag voor christenen over de hele wereld en wordt beschouwd als een hoogtepunt van het liturgische jaar. Volgens het Nieuwe Testament van de Bijbel vond de Hemelvaart plaats op de Olijfberg in Jeruzalem, waar Jezus aan zijn leerlingen verscheen en hen de opdracht gaf om zijn boodschap over de hele wereld te verspreiden. Na deze ontmoeting steeg Jezus op naar de hemel, waarna zijn leerlingen hem nastaarden totdat hij uit het zicht verdween. Dit jaar vieren we Hemelvaart op donderdag 18 mei. Bid mee met de Pinksternoveen die van start gaat op Hemelvaartsdag. Deze noveen duurt negen dagen tot aan Pinksteren. Het Bisdom Breda heeft online een noveenboekje beschikbaar. Bidt u mee op voorspraak van Maria of een andere geliefde heilige. Sluit gerust een intentie in bij uw gebed. ‘Eensgezind volharden in gebed samen met Maria, de Moeder van Jezus.’ De Pinksternoveen valt in de tweede helft van de Meimaand, toegewijd aan Maria.