Zaterdag stond de derby tegen onze buren van Berkdijk op het programma. Met een compleet team (helaas zonder coach Bart) gingen we op naar Kaatsheuvel. Met de warme zon op onze bol beginnen we de wedstrijd fel. Het spelbeeld gaat veel op en neer en Blauw-Wit krijgt verschillende kansen op de 0-1. Helaas gaan deze er net niet in. Met Janne, Guus en Merel in de verdediging komt Berkdijk er niet zomaar doorheen. Met mooie aanvallen van Lotte en Liz gaat het schot van Lotte net naast. Door een tegenaanval van Berkdijk kan Senn de bal in zijn handen pakken. Blauw-Wit heeft de overhand en komt verschillende keren tot een schot, welke steeds weer beland in de handen van de keeper. Na 10 minuten is de stand nog 0-0 en hebben we even rust. Wanneer de wedstrijd weer hervat wordt, scoort Berkdijk de 1-0. Blauw-Wit laat het hier niet bij zitten en door een mooie uitbal van Senn, scoort Liz de 1-1. Met Sev en Luuk in de verdediging sturen ze de aanval van Blauw-Wit richting de goal van de tegenstander. Het spel gaat veelal op en neer en na een aanval van Berdijk scoren ze de 2-1. Na goed dribbelwerk van Guus wordt hij vlak voor de goal onderuit gehaald met als gevolg een vrije trap voor Blauw-Wit. Guus haalt uit en de bal vliegt de goal in: 2-2! Helaas weet de tegenstander vanuit het midden de 3-2 uit het niets binnen te schieten en met deze stand gaan we de rust in. Na een peptalk gaan we weer met volle moed het veld op. Al snel krijgt Guus de kans op de 3-3 maar deze belandt in de handen van de keeper. Na goed verdedigend werk van Merel en Luuk komt Berkdijk toch door onze verdediging heen maar daar staat Senn die de bal tegenhoudt. Een actie van Sev op Xavier komt uit op een corner. Guus neemt hem en schiet de bal net over. Er komen kansen genoeg alleen wil het vandaag echt niet lukken. Berkdijk scoort vanuit een genomen corner de 4-2. Al snel volgt ook de 5-2. Xavier komt alleen voor de keeper te staan maar weet net niet te scoren. Door een perfecte bal van Senn op Sev, maakt hij een goede actie en scoort de 5-3! Helaas is dit ook meteen de eindstand.

Jullie hebben als team hard gewerkt maar helaas zat de winst er niet in. Op naar de laatste wedstrijd aanstaande zaterdag, die we om 9.00 uur thuis spelen tegen Baardwijk.