Zondag stond voor Blauw-Wit ’81 1 een belangrijke pot op het programma. Bij een winstpartij zou lijfsbehoud een zekerheid zijn.

Op de Raamsdonkse jungle was het zo nu en dan moeilijk voetballen, maar Blauw-Wit had een scherpe start van de wedstrijd. Na twee minuten waren er al twee grote kansen te noteren. Een doelpunt bleef helaas uit en ondanks dat Blauw-Wit het betere van het spel had zou de thuisploeg plots op voorsprong komen. Een verkeerd geraakte kopbal dwarrelde over doelman Nick Verzijl heen; 1-0. Ondanks de domper bleef Blauw-Wit het betere van het spel hebben en dit betaalde zich uit. Een goed uitgespeelde aanval zette Thimo Netten oog in oog met de doelman. Hij werkte beheerst af in de verre hoek en zo stond het 1-1. Dit zou tevens de ruststand zijn.

De tweede helft had Blauw-Wit nog altijd het betere van het spel, maar grote kansen bleven lange tijd uit. Er werden steeds meer overtredingen geïncasseerd, maar er werd weinig bestraft. Ook een penaltymoment werd buiten de 16-meter gelegd. Deze vrije trap werd door Frank Claassen echter wel binnengeschoten en zo stond Blauw-Wit op een terechte 1-2 voorsprong. De laatste minuten waren een waar gevecht, maar toch kreeg Blauw-Wit nog de deksel op de neus. Nadat een overtreding op Bas Jansen niet bestraft werd, kon de thuisploeg nog eenmaal de bal erin gooien. Deze viel goed en zo was het in de laatste seconden toch nog 2-2.

Een vreselijk zuur gevoel heeft Blauw-Wit 1 na de wedstrijd, die op basis van het spel meer verdienden. Komende zondag staat alweer het laatste competitieduel van het seizoen op het programma, thuis om 14:30 uur tegen de nummer drie Jong-Brabant.

Bij winst is Blauw-Wit zeker dat het in de 4e klasse blijft. Bij verlies en gelijkspel is het afhankelijk van de uitslagen van Raamsdonk en Right ‘Oh. Raamsdonk moet op bezoek bij buurman Berkdijk. We gaan ervan uit Berkdijk zijn sportieve plicht doet. Right ‘Oh speelt uit tegen GSBW. De laatste moet winnen om nog kans op de titel te houden. Het wordt nog een spannende middag komende zondag.