Na een week stil te hebben gelegen, was zaterdag 13 mei voor Berkdijk 023 dan eindelijk weer een wedstrijd.

Op deze mooie dag kwam SC ’t Zand O23-4 uit Tilburg op bezoek bij de voetbalvereniging gelegen op sportpark de Kegelaer. De vorige wedstrijd tegen SC ’t Zand werd overtuigend gewonnen door de mannen van Berkdijk 023-1.

Bij samenkomst op de Kegelaer was het tijd om aan de wedstrijdbespreking te beginnen met aansluitend de warming-up, die onder een lekkere temperatuur werd afgewerkt. Nadat de natte inloopshirts werden verruild voor een wedstrijdshirt, konden de mannen van 023 met een kleine peptalk het veld op. Om exact 13.00 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Berkdijk werd al snel verrast, want in de vierde minuut stond de stand al op 0-1. Na 25 minuten kwam er een noodgedwongen wissel. Berkdijk had steeds meer moeite om het spel te maken, maar na deze wissel werd het veldspel van de rood-zwarten iets beter. In de 23e minuut is het Lars de Wit (speler van JO17) die de stand op 1-1 zette. Lang konden ze deze stand niet behouden, want vier minuten later stond de stand in de 27e minuut alweer op 1-2. Na deze fase was het Berkdijk die op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam dan ook in de 31e minuut met een mooie assist van Max op Justin Jongerden. Justin schoot beheerst de bal binnen en zette daarmee de stand op 2-2. Kort daarna in de 36e minuut zette Daan de stand op 3-2. Dan zou je denken dat dit een makkelijke wedstrijd zou worden, maar helaas. In de 39e minuut kwam er een strafschop voor SC ’t Zand. Die profiteerde van deze buitenkans en bracht de stand op 3-3 wat ook tevens de ruststand was.

Tijdens de rust werd er weinig gezegd, want bij de mannen van Berkdijk was er een duidelijk besef. Ze moesten deze pot wel winnen. Bij de aftrap van de tweede helft begon SC ‘t Zand met waar ze de eerste mee bezig waren, heel veel spelen op de counter. Alleen is het Berkdijk die op zoek gaat naar een doelpunt. En die kwam in de 47e minuut. Met een prachtige aanval gaf Daan een mooie assist op Justin Jongerden en dus stond de stand al snel op 4-3. Weer kon Berkdijk hier niet van profiteren, want in de 51e minuut zette SC ’t Zand de stand op 4-4. Na dit doelpunt was de O23 niet bij de les want in de 64e minuut zet Sc ’t zand de stand op 4-5. De mannen van Berkdijk gingen weer op zoek naar de gelijkmaker, waar Berkdijk duidelijk moeite mee had. Dit uitte zich in een rommelige fase. Dus kwam er wederom een wissel. Na deze wissel werd het veldspel van Berkdijk iets beter en kwam voor hen in de 76e minuut een buitenkans. Een speler van SC ’t Zand O23-4 maakte hands in de 16 en er kwam een strafschop die door Justin Jongerden tegen de netten werd gejaagd en de stand hiermee op 5-5 zette. Na deze gelijkmaker gingen de mannen van Berkdijk eindelijk weer wat meer voetballen, want Berkdijk wil duidelijk voor de volle winst gaan. Als in de 83e minuut een geweldig schot van Sjefke van net over de middenlijn, die een klein beetje van richting werd veranderd, erin ging stond de stand op 6-5. Maar dit is niet genoeg voor Berkdijk, dus werd er nog een laatste maal alles uit de kast gehaald. Ook SC ‘t Zand kreeg kleine kansen om de stand terug te brengen naar 6-6 maar het was dan toch Berkdijk die de langste adem heeft. Met een assist van Max op Justin Jongerden, die als spits zijnde de keeper van SC ’t Zand weer liet vissen, stond de stand in de 89e minuut op 7-5. Dit is ook tevens de eindstand. Deze wedstrijd is puur op karakter gewonnen.

Dinsdag 16 mei spelen de mannen van Berkdijk 023-1 om 20.00 uur thuis tegen NEO’25 023-1. Kom onze mannen naar de overwinning supporteren, dus bijzijn is mee maken.