Zaterdag 6 mei kon de MO-15 van DESK kampioen worden in de 2e klasse, fase 3. Hiervoor moest er alleen nog wel gewonnen worden van de dames van SVO De Gaard. Gezien de eerdere onderlinge confrontaties en de positie van de tegenstander op de ranglijst zou dit appeltje - eitje moeten zijn, maar voetbal blijft voetbal en een wedstrijd kan heel anders lopen dan op voorhand wordt verwacht.

Spanning op het mooie sportpark aan de Eikendijk dus. De omstandigheden waren in ieder geval prima. Prachtig weer en de wedstrijd mocht worden gespeeld op het hoofdveld. Het in groten getale toegestroomde publiek kon daardoor plaats nemen op de hoofdtribune. Ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s, verdere familie, vrienden, vriendinnen en een flink aantal DES-ers hadden de moeite genomen om te komen kijken naar het team van hoofdcoaches Rob Mulders en Michel van de Ven. Uiteraard was de mascotte van het team, de hond van vaste vlagger René, ook van de partij. Voor de gelegenheid was hij zelfs getooid in een DESK tenue. De meiden waren toch wel wat zenuwachtig. Sommigen hadden slecht geslapen en anderen bijna niet gegeten van de spanning. Gelukkig hebben ze een superaanvoerder in de persoon van Meddo die er wel voor zorgt dat ze helemaal klaar waren voor de wedstrijd.

Om 10.15 uur fluit scheidsrechter Kyo voor het begin van de wedstrijd. Al snel is duidelijk wie er de baas gaat zijn en dat is overduidelijk DESK. Na ongeveer 2 minuten spelen wordt een misverstandje in de verdediging van de tegenstander genadeloos afgestraft door Wudase, het technisch begaafde pareltje van het team. Enige minuten later bereidt ze de 2-0 voor die door Lieve binnen wordt geschoven. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van SVO de Gaard en enig tijd later toveren Lise en Fiene na mooie individuele acties de derde en vierde treffers van de MO-15. Opvallend dat de drie groep ’achters’ van het team van DESK scoren tegen de zichtbaar oudere meiden van de tegenpartij. Talentjes om in de gaten te blijven houden dus! Daarnaast zijn er ook nog de andere aanvalsters die er gezien het hoge doelsaldo wat van kunnen. Bibi, Julia en Floor lukten het in de kampioenswedstrijd niet, maar zij hebben op andere belangrijke momenten wel het net van het doel laten bollen in de competitie.

De opluchting op de tribune en bij de technische staf is duidelijk zichtbaar en de wedstrijd lijkt wel gespeeld. De spaarzame uitbraken van De Gaard worden snel en kordaat geneutraliseerd door de ijzersterke verdediging. Het hele seizoen al zijn de oerdegelijke Isa en ’no fear’ Aaliyah samen met de andere uiterst betrouwbare verdedigsters Anajise, Meddo en Jade lastig te passeren en hebben ze tot nu toe slechts vier tegengoals geïncasseerd. Dit kan uiteraard niet los gezien worden van keepster Ansje die mede door de goede keeperstraining van DESK een erg betrouwbare sluitpost is geworden.

De middenvelders Lobke, Fleur en Mette, de kilometervreters en de cement tussen de stenen, blijven voetballen en doordrukken wat resulteert in de 5-0 van Wudase. Met deze stand gaan beide teams ook de rust in.

Na de rust zakt de wedstrijd wat in en lijken beide partijen het wel te geloven. Toch wordt er nog twee keer gescoord door Wudase en ontstaat er wat opschudding omdat Lieve er een indirecte vrije trap in één keer inkrult. Mooi doelpunt, maar het wordt na enige discussie terecht afgekeurd. Na 70 minuten voetballen is het gedaan en wordt er afgefloten. De MO-15 is kampioen en het feest kan beginnen!

Na een explosie van vreugde en een ereronde met fakkels in de geel blauwe kleuren van DESK krijgen de meiden en de technische staf een medaille en een mooi kampioensshirt. Op het shirt staat op de rug van iedereen zijn of haar naam met de vermelding van het behaalde kampioenschap. Aan de voorkant prijkt uiteraard het logo van DESK en sponsor ’Van Gestel Montage’ die dit mogelijk heeft gemaakt.

Het feestje wordt compleet gemaakt met een ritje in een partybus door Kaatsheuvel en afgesloten met een gezellige barbecue.

Een mooie dag voor een sportief en gezellig meidenteam, het zijn stuk voor stuk toppers die op de juiste manier met elkaar en hun trainers omgaan. Een mooi voorbeeld van hoe voetbal hoort te zijn!