Na een flinke nederlaag in een oefenwedstrijd tegen de Zeeuwse selectie stond zaterdag voor de JO13 van Blauw-Wit ’81 de voorlaatste competitiewedstrijd tegen ONI op het programma. Hoe kun je beter die afstraffing vergeten, dan lekker te gaan knallen. Mooi weer, ideale omstandigheden, dus volle bak er tegenaan!

Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor Blauw-Wit ’81: een daverend schot van Ties werd in de eerste minuut met moeite door de ONI-doelman overgetikt. De minuut erna schiet Merle de bal over het doel. Ons team is lekker uit de startblokken gekomen dus dat belooft veel goeds. We hebben veel balbezit en de bal gaat lekker rond binnen onze JO13. ONI lijkt voetballend niet heel veel in te kunnen brengen. Helaas resulteert veel balbezit niet in een (fraaie) openingstreffer. De eerste helft vordert en eigenlijk blijft het initiatief en het balbezit aan onze kant. Het lukt echter maar niet om echte kansen te ontwikkelen. We worden dan ook nauwelijks echt gevaarlijk. Een paar minuten voor rust krijgt ONI een vrije trap en die wordt van grote afstand mooi in het doel geschoten. Geheel tegen de (bal)verhouding in, gaan onze jongens en meiden rusten met een 0-1 achterstand. Gelukkig is er nog een speelhelft om hier iets aan te doen.

De tweede helft begint op dezelfde manier: Blauw-Wit heeft de bal, maar komt amper gevaarlijk voor de doelman. Na 12 minuten in de tweede helft profiteert ONI van een fout in onze verdediging en zet de 0-2 op het scorebord. Je hoeft niet veel kansen te creëren, als je de kansen die krijgt maar benut. En daar blijkt dit ONI-elftal erg sterk in. Het restant van de tweede helft is niet bijster sterk aan onze kant. Met de 0-2 lijkt het verzet gebroken en gelooft ons team er niet meer echt in. ONI kan ons team ook in deze fase niet overrompelen, maar neemt de punten mee naar huis op basis van effectief voetbal.

Misschien is zaterdag de dertiende wel een ongeluksdag in de voetbalwereld, had ons team een collectieve off-day, of was het de hitte die onze jongens en meiden parten speelde. Hoe dan ook, er werd vandaag een zeer onnodige nederlaag geleden. Hiermee zakken we definitief terug naar de middenmoot van het klassement. Zaterdag staat de laatste (uit)wedstrijd op het programma tegen JEKA. We hopen dat de JO13 dan eindigt in schoonheid en ons nog één keer laat zien hoe sterk dit team is.