Dinsdag 16 mei stond voor Berkdijk 023 een thuiswedstrijd tegen NEO’25 op het programma.

Tijdens de korte bespreking werd niet alleen het speelsysteem besproken maar ook dat wij als team de laatste twee wedstrijden graag willen winnen, waarvan de eerste wedstrijd thuis tegen NEO’25. Na de bespreking en warming-up kon dan eindelijk de wedstrijd van start gaan. Bij de aftrap zien we dat de gemaakte afspraken goed werden uitgevoerd. Het baltempo was hoog en er werd aardig positie spel gespeeld. Dit werd beloond. Sjefke schoot beheerst de bal op het doel en zette de stand al in de 8e minuut op 1-0. Na dit snelle doelpunt kwam NEO’25 steeds beter in de wedstrijd waardoor onze verdedigers vaak aan het werk werden gezet. Zo kwam er vanuit NEO’25 een aanval over links. Nadat deze aanval werd gestopt met een overtreding net buiten de 16, waardoor wij NEO’25 vanuit deze standaardsituatie om de gelijkmaker te kunnen maken brachten. Deze buitenkans werd dan ook benut door NEO’25, want met een prachtig doelpunt in het linker hoekje zette NEO’25 de stand in 16e minuut op 1-1. Deze gelijkmaker gaf NEO’25 veel energie. Direct na de aftrap was Berkdijk even het veldspel bijster. Door Berkdijk werden wel vele kansen gecreëerd, maar ze waren te slordig in onze eindfase. En dus stond de stand na 45 minuut op 1-1.

Tijd om even de rust in te gaan en de kleedkamer in, om daar het een en ander te bespreken. Eerst werd het speelsysteem duidelijk gemaakt (baltempo omhoog en in de eindfase niet zo slordig zijn) met als hoofddoel deze wedstrijd winnen. Zo komt er ook een wissel. Nadat alle 22 spelers weer op het veld stonden, floot de scheidsrechter voor de tweede helft.

De mannen van Berkdijk begonnen beter aan de tweede helft dan hun tegenstander NEO’25. Want in de 48e minuut zette Yoeri door een assist van Luuk de stand op 2-1. Maar ondanks deze voorsprong is het ook NEO’25 die kansen creëerden, alleen deze werden niet benut. Door onze goed keepende Xander kwamen de mannen snel in balbezit en konden ze counteren. Zo werd Daan bereikt die genadeloos in de 54e minuut de 3-1 op de scorebord zette. Na deze verdiende voorsprong was het NEO’25 die even aan ging zetten en tot een snelle doelpunt kwam. In de 60e minuut bracht NEO’25 de stand terug naar 3-2. Bij Berkdijk kwamen kleine fouten in hun veldspel waar NEO’25 van profiteerde en daardoor steeds beter werd in hun spelhervatting. Dus werd er in de 70e minuut een frisse wissel toegepast om zo weer grip te krijgen op de wedstrijd. En dan is het fijn om te zien dat de ploeg van trainer Remco steeds beter en beter ging voetballen. In de 74e minuut bracht, vanuit een standaard situatie, de ijzersterke Yoeri de 4-2 binnen. Met deze verdiende voorsprong gaven de mannen van Berkdijk niks meer weg en gaat de conditie bij NEO’25 een hoofdrol spelen. Berkdijk was helemaal los gekomen en ging er aardig op los combineren, met als beloning een mooie aanval via Justin Jongerden die met een prachtige pass Max wist te bereiken die vervolgens de keeper van NEO’25 laat vissen en de wind op 5-2 zette.

Klasse overwinning van de mannen van Berkdijk 023.

Met nog een wedstrijd te gaan, kunnen de mannen van 023 de competitie goed afsluiten met een verdiende tweede plaats.