Op deze zonnige dag stond hopelijk de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen de nummer drie Jong Brabant. Bij een tegenvallend resultaat op het eigen veld en bij ongunstige uitslagen bij de rest van andere wedstrijden, zou Blauw-Wit ’81 1 mogelijk nog tegen degradatie moeten gaan vechten.

Blauw-Wit begon op het gesproeide veld goed aan het duel. De bezoekers lieten Blauw-Wit in eerste instantie voetballen en dit pakte al snel goed uit. De wedstrijd was pas een paar minuten onderweg en Remco Boerema wist de doelman al te passeren op aangeven van Jesse Pruijssers. Een super begin dus en Blauw-Wit bleef veel in balbezit. Naarmate de rust dichterbij kwam, wisten de bezoekers het Blauw-Wit echter steeds moeilijker te maken. Uiteindelijk zou de 1-1 ietwat gelukkig vallen een paar minuten voor rust.

De tweede helft gooide de ploeg uit Berkel-Enschot het een beetje om. De druk op Blauw-Wit werd opgevoerd en het duel kwam meer in evenwicht naarmate de wedstrijd vorderde. Na een slordigheid wisten de bezoekers als eerste een doelpunt te maken; 1-2. Dit zou echter niet al te lang duren. Blauw-Wit kreeg een cadeautje in de schoot geworpen. Nick Jansen kreeg plots de bal in zijn voeten gespeeld en kon doorlopen op de doelman. Hij pakte dit cadeau maar al te graag uit en schoof de gelijkmaker beheerst binnen. Het voetbalgevecht duurde echter voort. Nadat Blauw-Wit een voorzet in eerste instantie goed verdedigde, werd de rebound hard binnengeschoten. Zo stond Blauw-Wit toch weer achter, maar het was nog niet gedaan. In de absolute slotfase wist Blauw-Wit nog wat terug te doen. Een verre voorzet van Frank Claassen werd door de keeper gekeerd, maar Ruud van Boxtel was er in de rebound als de kippen bij om de bal er in te prikken.

Het gelijkspel was genoeg voor lijfsbehoud en zo komt het wispelturige seizoen van Blauw-Wit tot een einde en eindigt op de zesde plaatst. Daarnaast was dit ook de laatste wedstrijd voor de veteranen Bart en Frank van Beek, die vandaag voor het laatst een koppel vormden in het hart van de Blauw-Witte defensie.