De laatste wedstrijd van het seizoen, een seizoen waarin we een vliegende start maakten, het kampioenschap in december binnenhaalden, maar ook het seizoen waarin we de laatste weken wat kwakkelen. We weten de weg naar het doel van de tegenstander niet meer zo makkelijk te vinden en dit heeft geleid tot een aantal keer gelijkspel en onnodige verliespartijen. Afgelopen zaterdag de kans om dit seizoen mooi af te ronden!

Ons team opent lekker en weet meteen druk te zetten op het JEKA doel, een schot van Timo strandt in het zijnet. Jammer! JEKA geeft goed tegengas en het spel gaat op en neer, de bal blijft veel op het middenveld en de teams strijden om iedere meter. Merle schiet op doel en haar schot wordt goed geblokt door de JEKA-keeper. Even later is het de beurt aan Joep om het te proberen vanuit een vrije trap. De vrije trappen van Joep zijn berucht, helaas is het weer de JEKA-keeper die een streep door een Blauw-Wit feestje zet. Dan is het weer Merle die de bal voor trekt, Joep stuit eerst op een verdediger en zijn rebound wordt gestopt door de JEKA-keeper. Helaas voor Blauw-Wit, maar JEKA heeft een fantastische doelman die voorlopig alles tegenhoudt. JEKA doet in deze fase ook wel iets terug, maar het eerste echte schot gaat meters naast. Voorlopig bezorgt dit Stijn en zijn achterhoede nog geen problemen. We zien in deze fase van de wedstrijd dat Blauw-Wit jaagt op de openingstreffer, maar daar voorlopig nog niet in slaagt en dat JEKA het probeert met korte en soms gevaarlijke uitbraken. Dan komt ons eerste moment tot juichen, Merle zet voor op Mika en die scoort. Helaas nog steeds geen Blauw-Wit feestje want het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buiten spel. De Blauw-Wit achterban, was het daar uiteraard niet mee eens. Voetballend doen we het vandaag hartstikke goed, maar de bal wil er niet in. Soms ligt dat aan ons eigen scorend vermogen, vandaag aan de JEKA doelman. We gaan de rust in met 0-0 en Blauw-Wit heeft nog een helft van 30 minuten om te bedenken hoe ze die keeper te slim af kunnen zijn…

In de tweede helft gaat ons team door op de ingeslagen weg: goed samenwerken en aanvallen opbouwen via de flanken. Meerdere malen stuiten we weer op die keeper, maar we geven niet op. Dan is er de ingooi van Luna, Stef neemt de bal aan, brengt hem naar voren en speelt af op Merle. Van Merle weten we dat ze een krachtig schot in de benen heeft, ze aarzelt niet, haalt uit en zet Blauw-Wit op de verdiende voorsprong: 0-1! Veel tijd om er van te genieten hebben we echter niet, want JEKA laat zich niet uit het veld slaan. De achterstand motiveert ze om alles in de strijd te gooien en te vechten voor de gelijkmaker. Het spel wordt minder mooi en we zien dat de druk op het doel van Stijn begint toe te nemen. Blauw-Wit en JEKA gaan tot het uiterste en we zien hier twee vechtende ploegen die niet voor elkaar onder doen. Stef probeert het en legt met de bal aan de voet een flinke afstand af. Deze kans wordt in eerste instantie verijdeld door de verdediging, maar resulteert wel in een corner. Die corner, weer een klusje voor Joep, eindigt uiteindelijk weer in de handen van de JEKA-keeper. Vlak voor het eindsignaal komen we met de schrik vrij: een JEKA-spits breekt door onze verdediging. In een een op een situatie wint Stijn de psychologische oorlogsvoering en schiet de spits naast het doel. Het blijft letterlijk spannend tot de laatste seconde en het fluitje van de scheidsrechter brengt voor ons de verlossing: de JO13 wint van JEKA met 0-1.

We hebben genoten van een hele spannende wedstrijd. We hoopten op een eind in stijl, dat hebben we gekregen: spanning, frustratie, euforie na het doelpunt van Merle, opluchting en vreugde na het eindsignaal. Eigenlijk was deze wedstrijd een hele mooie samenvatting van ons hele jaar. Jongens en meiden van de JO13: jullie zijn heel sterk (naar elkaar toe-)gegroeid, we hopen dat het volgend seizoen weer net zo spannend en succesvol wordt en dat we dan samen weer een gezellig kampioensfeestje mogen bouwen!