De leden van de coöperatie willen het liefst morgen gaan ploegen. Dat maakten de presentatoren afgelopen vrijdag wel duidelijk. Aan de hand van een PowerPoint vertelden Dylan en Emma over de pijlers van De Langstraat Herenboeren. Dit keer waren we in Drunen, in buurthuis De Stulp, meerdere informatieavonden zullen in heel de Langstraat volgen. Er waren een 20-tal stoelen klaar gezet, maar uiteindelijk kwamen een 40-tal mensen op de avond af. Nieuwsgierig en met kritische vragen.

De boer in dienst van de boerderij gaat straks voor 200 huishoudens, ongeveer 500 monden op natuur inclusieve wijze, en dat proef je, voedsel verbouwen. Wekelijks wordt een verrassend veelzijdig pakket geleverd. Eitjes, groenten en fruit en voor wie wil vlees, van om de hoek, in eigen beheer verbouwd.

Naast het (h)eerlijke voedsel is een Herenboerderij een plaats die verbindt, een community van mensen, jong en oud, die mee mogen helpen, die recepten delen, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Zo leren de jongsten waar hun voedsel vandaan komt.

Dat het kan, economisch haalbaar is, staat buiten kijf. Er zijn al 17 herenboerderijen in bedrijf. De leden zijn en eigenaar, en producent, en consument in één. Een landelijke vereniging biedt op allerlei vlak ondersteuning aan deze ’zelfzorg-groep’.

Een flink aantal toehoorders deelt in het enthousiasme van de initiatiefnemers. Zij meldden zich en gingen een op een in gesprek, wilden meer weten. Waar staat het allemaal te gebeuren, is een veel gestelde vraag?

De Herenboeren de Langstraat spreken momenteel met twee grondeigenaren en hebben de financiering, op voorhand, al nagenoeg rond. Daarover volgen berichten.

Ben je nieuwsgierig hoe het verder gaat, bezoek ons website of mail ons.

www.delangstraat.herenboeren.nl

mail: delangstraat@herenboeren.nl