De ploeg van pensionado Peter van Wezenbeek en Niels Jansen werd vorige week uit in Empel kampioen en nam afgelopen weekend afscheid van een icoon. Een gouden vrijwilliger met meer dan 25 jaar trainerschap bij DESK op zijn palmares en meer dan 32 jaar in het trainersvak actief bij menig club. Peter van Wezenbeek, Peer voor intimi, zwaaide afgelopen zaterdag af als trainer bij DESK. Deze topper kende afgelopen zaterdagmiddag zijn laatste competitiewedstrijd als trainer bij DESK.

Door Dieter Cleijn

Het fluitsignaal klinkt en het is DESK dat in de beginfase sterk start. Alec van Boxtel is met twee kansen dichtbij de openingstreffer. De goalie uit ’s-Gravenmoer wordt flink aan het werk gezet.

Een corner voor DESK wordt voor het doel gedraaid. Lars van Riel knikt met zijn hoofd de bal net naast. DESK dichtbij de openingstreffer. Niet veel later is het opnieuw een hoekschop voor DESK. De bal blijft hangen in het keepersgebied en het is Stijn Mareel die zijn maatje 47 tegen het leer weet te tikken en de bal over de doellijn prikt.

1-0 voor DESK en de ploeg van Peter van Wezenbeek en Niels Jansen dendert door. De mannen van DESK komen bijna op een 2-0 voorsprong als Alec van Boxtel de sprint en de assist van Stijn Mareel op zijn pantoffel heeft. De goalie van Oni keert het schot en stopt de inzet van Van Boxtel in de rebound.

Niet veel later is DESK weer dichtbij een tweede treffer. Een corner blijft hangen in het doelgebied en wordt richting het doel getikt. De bal wordt op de doellijn weggewerkt en de kans is verkeken. Een minuutje later is het dan wel raak als Lars van Riel opnieuw zijn voorhoofd tegen het leer weet te knikken en de bal tegen de touwen kopt bij de tweede paal.

DESK riant op een 2-0 voorsprong gaat op zoek naar Meer. Youri van Gogh gaat er vandoor aan de linkerkant en probeert de bal voor te trekken. De defensie van Oni weet de inzet van Van Gogh te onderscheppen en verdedigt uit.

Jasper Martens weet ook de doelman van Oni aan het werk te zetten. Zijn pegel wordt door de sluitpost uit ’s-Gravenmoer klemvast gepakt. We zijn weer enkele minuten later als Youri van Gogh spits Alec van Boxtel diep stuurt. Alec gaat richting het doel en tikt de bal via de keeper corner. De corner die volgt wordt rakelings naast gekopt door Lars van Riel.

De doelman van Oni heeft het slot van de competitie in de Eredivisie te veel naar de goalie van NEC gekeken, Jasper Cilissen en speelt zo de bal in de voeten van Alec. De spits van DESK poeiert de bal hard naast. Het is slechts 2-0 als de keeper van DESK, Jules Mikkers net zo veel ballen heeft gehad als zijn broer Bas, die op de bank zit bij DESK.

Jasper Martens zorgt ervoor dat de score verder oploopt als hij aan de rechterkant van het veld de zestien meter binnen trekt en de bal terug legt op Youri van Gogh. De spits van DESK tikt met een balletje achter het standbeen de bal over de doellijn. Met een 3-0 voorsprong gaat DESK de rust in.

Na rust is Alec dichtbij de vierde treffer voor DESK. Maar dat doelpunt laat niet lang op zich wachten. Het is Jasper Martens die Youri van Gogh diep stuurt en voor de tweede keer trefzeker is vandaag. Met een 4-0 tussenstand krijgt Jules Mikkers zijn eerste bal op doel. Het schot van Oni wordt door Jules klemvast gepakt en de sluitpost van DESK houdt zijn doel schoon.

De stand wordt 5-0 als Jasper Martens, de beste man van het veld deze middag, met een geplaatst schot de voorsprong verder uitbreidt. Nog geen minuut later is het Alec van Boxtel die de 6-0 op het scorebord zet.

Stijn Mareel aan de rechterkant van het veld, gaat er vandoor op zijn brommer. Stijn zet de goalie van Oni opnieuw aan het werk. Even later is het Jasper Martens bijna met zijn 110e assist dit seizoen die de voorassist geeft op Stijn Mareel. Stijn met de assist op Youri zorgt voor de 7-0 tussenstand en het is nog niet gedaan.

Het team van DESK wil pensionerend trainer Peter van Wezenbeek een waardig afscheid geven en dendert door. Een snoeiharde kegel op de paal voorkomt de 8-0, maar deze laat niet lang op zich wachten. Youri van Gogh tekent voor de achtste treffer aan DESK-zijde.

Van Wezenbeek gooit er een driedubbele wissel in, waarna Jasper Martens die 9-0 tegen de touwen prikt. In de slotminuut is het Lars van Riel die de dubbele cijfers op het scorebord zet en zo wint DESK met 10-0 van Oni.

Na de wedstrijd ontvangt Peter van Wezenbeek een erehaag van alle spelers en ouders als hij na ruim 25 jaar trainer bij DESK zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Peter, topper, gouden vrijwilliger, bedankt voor meer dan een kwart eeuw voetbalkennis, plezier en vele mooie momenten.

In de derde helft wordt er nog flink op los gefeest en geeft DESK JO18-1 Peter een geweldig afscheid. Peerke bedankt!