Berkdijk is in de running om te promoveren naar de 3e klasse. Zondag 4 juni mocht de selectie van Berkdijk de eerste nacompetitiewedstrijd spelen uit tegen Chaam.

De mannen van de selectie hadden er zin in en begonnen al op tijd aan de warming-up. Het beloofde een wedstrijd te worden waarin beide teams het hoofd koel moesten houden, met een temperatuur van 24 graden.

De eerste helft had het team uit Kaatsheuvel wind tegen. Hierdoor kwamen de passes van Tony niet altijd daar waar hij de bal wilde hebben. De bal werd dan ook geregeld onderschept en daardoor kwamen de spelers akelig dicht bij het doel van Berkdijk. Maar daar stond keeper Tony van Ark, die deze dag terecht ’man of the match’ genoemd mag worden. Met de tussenstand op 0-0 gingen de teams de rust in.

Na de rust had Berkdijk wind mee. In de 64e minuut was daar de 0-1 door een mooi schot van Nick. De rest van de tweede helft probeerde Berkdijk de 0-2 te maken en Chaam de gelijkmaker. Als iedereen bijna denkt dat Berkdijk doorgaat, scoort op de 90ste minuut Chaam de 1-1. Na blessuretijd waarin nog de nodige pogingen werden gedaan aan beide kanten voor de winnende goal, werd het toch een verlenging.

Er is een klein moment van rust waarin de spelers zich mentaal konden voorbereiden en vocht aanvullen. Aan beide kanten begon de warmte toch wel zijn uitwerking te hebben. Het eerste kwartier was Chaam wederom de sterkere. Maar na de wissel van het speelveld en met de wind in de rug werd door Tim het winnende doelpunt gemaakt.

Het was een spannende en sportieve wedstrijd. Zondag 11 juni mag Berkdijk uit tegen Rimboe in Wouwse Plantage.