Zondag 20 augustus trekken de natuurgidsen van IVN Mark & Donge eropuit langs veenputten en door broekbossen.
We wandelen op de ’Naad van Brabant’, het overgangsgebied van het hooggelegen dekzand naar rivier- of zeeklei. Er liggen in dit deel van het stroomgebied van de Mark een aantal drassige, maar door verdroging bedreigde poldergebieden. Het waterschap Brabantse Delta, Staatsbosbeheer en de provincie Noord-Brabant werken samen aan waterrijke natuur in het gebied.
Vroeger werd in een deel van dit gebied veen gestoken. Dit is in De Berk nog steeds terug te zien aan de veenputten. Opvallend is een serie petgaten die ongeveer 15 jaar geleden zijn ontgraven voor de ontwikkeling van trilveen. In Strijpen zien we vochtige graslanden met kleine bosjes en rietkragen.
Alles wat een polder zo aantrekkelijk maakt, komen we hier tegen; prachtige vergezichten over moerassen en hooilanden, afgewisseld met de luwte van een elzenbroekbos. Hier geniet je van de weidse wolkenluchten en de wind door je haren.
Draag stevige, waterdichte schoenen in verband met de drassige bodem. Een lange broek en lange mouwen kunnen u beschermen tegen muggen en teken.
De wandeling start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Als u mee wilt wandelen, kunt u tot op de dag van de wandeling inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten.