Jaja, daar is hij dan, het eerste verslag van de JO10 van Blauw-Wit ’81 van dit seizoen. We hebben al drie wedstrijden gespeeld maar nog geen verslag erover uitgebracht.

Vandaag treden we aan tegen NEO’25 uit Waalwijk. De wedstrijd start om 09.30 uur en we zetten gelijk goed druk. Al snel komen er mooie passes vanuit achter. Ivar geeft een mooie assist op Xavier en die weet de 0-1 op het scorebord te zetten. Zo dat is een goed begin van de wedstrijd en dat geeft de kinderen motivatie om door te gaan. Het spel gaat wat op en neer maar Blauw-Wit ’81 heeft duidelijk het spel in handen. De bal gaat over de zijlijn. Xavier dribbelt de bal weer terug in het spel en geeft een mooie pass naar Ivar en die scoort de 0-2. Achterin wordt er door Mirte en Guus goed verdedigd en ook Senn weet zijn doel schoon te houden.

Het tweede kwart begint en na wat aanwijzingen van de coaches gaan we verder op jacht naar meer doelpunten. In dit kwart is het spelbeeld een beetje hetzelfde als in het eerste kwart. Het gaat wat op en neer, Guus en Merel weten het goed dicht te zetten en Senn weet wederom zijn doel schoon te houden. Er wordt wel volop gescoord door de JO10, een keer Lotte en vier keer Ivar.

Na de rust beginnen we toch een beetje moe te worden en dat is te zien aan het spel. NEO’ 25 krijgt steeds meer balbezit en we moeten steeds meer verdedigen. Het kan ook niet anders dat NEO’25 ging scoren. Niks aan de hand want we stonden al met 0-8 voor.

Uiteindelijk weet NEO’25 nog drie keer te scoren in dit kwart waarvan twee keer bij Senn en een keer een eigen doelpunt. Het laatste kwart van de wedstrijd; ze zijn erop gebrand om te winnen vandaag en iedereen zet zijn beste beentje voor. Luuk hebben we van zijn vertrouwde positie gehaald en heeft vandaag voorin gespeeld. Wat heeft hij het goed gedaan en wat een inzet heeft hij getoond: Klasse Luuk. Waar in het derde kwart de vermoeidheid toesloeg, leek het in dit kwart weer wat beter te gaan. Nogmaals scoort NEO’25 een eigen doelpunt en wordt er nog drie keer door ons gescoord. Xavier opende de score en sluit hem ook af: 7-12. Een zeer verdiende overwinning! Op naar volgende week dan spelen we thuis tegen VV Dongen.