De ploeg van staf Dick van Lang, Chiel Snoeren en Valentino Schumacher kent een uitstekende seizoenstart. Vorige week de drie punten mee terug in de tas na een 4-2 zege uit bij RFC. Zaterdagmiddag stond een treffen met de basten van Irene’58 uit Den Hout op het wedstrijdaffiche.

Door Dieter Cleijn

Onder leiding van scheidsrechter Van Mersbergen werd er op veld D afgetrapt tussen de basten van DESK en Irene. Het is de ploeg van Valentino Schumacher, die als trainer, coach en leider op de krat bidons plaatsneemt bij afwezigheid van Chiel Snoeren, die de bidons aan het vullen is in Lourdes, en Dick van Lang.

DESK start goed en zoekt veelvuldig de aanval. Het is Mark Jambon die in de eerste helft een aantal goede kansen creëert en krijgt om de score te openen. Helaas voor Mark wordt de score geopend door Bram van de Pas die tot dat moment als een krant staat te voetballen. Van de Pas met een werkelijk onnavolgbare actie aan de linkerkant van het veld weet de actie te belonen met een treffer en zet daarmee DESK Zat5 op een 1-0 voorsprong.

De kweekvijver van de talenten bij DESK wordt gevormd en klaargestoomd bij DESK Zaterdag 5. Zo is het na 45 minuten, onder het genot van een heerlijk zonnetje, voetballen 1-0 en rust.

Na rust is het Martijn Aussems die de leren knikker vanaf de rechterkant van het veld stijf in de kruising jaagt. Een juweeltje van een doelpunt. Even later wordt Thijs Grootswagers gelanceerd en krijgt DESK een vrije trap.

Centraal achterin is het Gerardo de Jong die menig aanvallen uit Den Hout weet op te ruimen. Onder toeziend oog van tante Marjo speelt Gerardo jr. een puike wedstrijd. Aan de rechterkant van het veld heeft Terry Laros al verschillende keren zijn brommer weten te starten, maar is het de eindpass en de afronding van Jambon die hapert.

Even later in de tweede helft is het Roel Brokken die Rowan Brekelmans, beter bekend als Haaland, op zijn wenken bedient. Haaland schiet de 3-0 binnen en DESK gaat een versnelling lager spelen.

Bjorn Hupkes aan de rechterkant van het veld vraagt veelvuldig om de bal aan de zijkant van het veld dat hij goed breed houdt. Een sublieme aanname en het vervolgens uiterst vakkundig de bal over vijf meter in de voeten spelen van een wisselspeler op de bank zorgt voor luid applaus voor Hupkes.

Haaland die al zeven kansen om zeep had geholpen mag zijn doelsaldo verder opkrikken nadat Thijs Grootswagers onreglementair naar het gras is geholpen door zijn directe tegenstander. Een pingel vanaf elf meter met Haaland achter de bal. Haaland voelt de druk van de gehele ploeg, bank en aanwezige publiek als hij de bal in de rechterhoek prikt. DESK op een 4-0 voorsprong krijgt er bijna nog een in de slotfase om z’n oren.

Een gruwelijke kans voor de bezoekers uit Den Hout wordt goed ingeschat door Steve Coldhill die zijn doel verkleint door uit zijn goal te komen. Met een ruime overwinning doet DESK mee aan de titelrace en staat de volgende kraker alweer op het wedstrijdprogramma. De wespen uit Vrijhoeve komen op visite naar de Eikendijk. Het belooft weer een geweldige pot te worden met de talenten van DESK.

Gefeliciteerd boys! Volgende week aan het Lourdes water in de bidons en drie punten pakken tegen de Wespen.