Zaterdag speelden we tegen Gilze en weer is ons team niet compleet. Onne gaat vandaag proberen de JO12 aan het kampioenschap te helpen en Stijn is wel aan de beterende hand, maar kan helaas nog niet meedoen. Gelukkig hebben we goede vrienden bij de JO15 die het ook deze wedstrijd weer mogelijk maken dat we met een compleet team naar Gilze kunnen afreizen: Bas bewaakt ons doel en Jesse W. gaat mee als verdediger.

De wedstrijd begint redelijk gelijkwaardig, de bal gaat lekker rond: niet binnen de teams maar over het hele veld van de ene goal naar de andere goal. Momenten waarop we hopen op een snelle openingstreffer door ons team worden afgewisseld met spannende momenten waarop we vrezen voor een achterstand. Het voelt een beetje als roulette: rood of zwart. Lukt het Blauw-Wit om door de verdediging van Gilze heen te breken, of zijn het de jongens van Gilze die de score openen. De 0-1 wordt op het bord gezet met een fraaie kopbal door Mika. Onze jongens en meiden hopen op meer, maar Gilze laat de kop niet hangen en blijft vol tegengas geven. Diverse schoten en pogingen van onze kant stranden in de handen van de keeper, gaan naast of over. Het gaat vandaag ook zeker niet vanzelf, er moet hard gewerkt worden. Het loopt niet... Toch lukt het een aantal minuten voor rust om de voorsprong te vergroten: een schot van Blauw-Wit wordt gestopt door de ver uit zijn doel gekomen keeper van Gilze, maar hij vergrabbelt zich aan de bal. Jesse, die goed is doorgelopen om druk te blijven zetten, maakt het beheerst af: 0-2. Met deze mooie voorsprong gaan we de rust in.

Na de rust is bij ons de organisatie en de rust in het spel weg. Dit resulteert meteen in een paar kansen voor Gilze. Het niveauverschil tussen beide teams is niet groot, dus Blauw-Wit zal zich moeten herpakken om deze wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Helaas gebeurt even later, waar we aan de zijlijn al voor vreesden. Uit een onnodige situatie zet Gilze de aansluitingstreffer, de1-2 op het (afwezige) scorebord. Vanaf dat moment gelooft Gilze er weer in. De jongens beginnen elkaar aan te sporen met: ’We kunnen nog winnen!’. Bij ons wordt er met man en macht gewerkt om de wedstrijd weer onder controle te krijgen, maar eigenlijk lukt dat niet. We komen nog steeds tot kansen, maar uiteindelijk maakt Gilze weer gebruik van de aanhoudende chaos bij Blauw-Wit en wordt het 2-2. In de laatste fase van de wedstrijd zien we kansen aan beide zijden. We waren dichtbij de 2-3, maar seconden later is Gilze vlakbij de 3-2. Uiteindelijk wordt afgefloten en delen Gilze en Blauw-Wit de punten.

Het is natuurlijk jammer dat een 0-2 voorsprong niet verzilverd kan worden, maar als we naar de hele wedstrijd kijken, is een gelijkspel een terechte uitslag. We hoopten uiteraard op meer, maar dat zat er vandaag niet in. Volgende week spelen we thuis onze laatste wedstrijd van deze periode, dan gaan we voor de drie punten de strijd aan met ’t Zand.