Zondag was er een spannende derby van de Langstraat. Na jaren niet tegen elkaar gespeeld te hebben, stond deze wedstrijd weer eens op de agenda.

DES kon op de fiets richting Waalwijk, deze zondagmiddag. Het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden. Beide teams gingen voor het uiterste. Het publiek was fenomenaal. Een echte Langstraat derby!

DES was gedreven tot het uiterste. Het plan was duidelijk. Scherp zijn, inzet tonen en werken voor elkaar. Eerste kwart waren de kansen duidelijk meer voor DES, belonen deden ze zich met een mooie goal, 0-1 in het tweede kwart. Het duurde echter niet lang voordat Waalwijk de score gelijk bracht met een verdwaalde backhand, die via de lijnstop in het net belandde.

Na een hevige regenbui ging het derde kwart van start. Waalwijk wist hier op voorsprong te komen door een strafbal te benutten. Het werd spannender met de minuut. Een minuut voor tijd wist DES een strafcorner te realiseren en ook daadwerkelijk te benutten. De score kwam hiermee op 2-2.

De return wacht op 14 april op De Eikendijk in Kaatsheuvel. Dat belooft weer iets te worden.