Zaterdag stond voor de JO10 van Blauw-Wit ‘81 de eerste wedstrijd van fase 2 op het programma. Het was wel heel erg vroeg want om 07:30 uur werd al verzameld bij Blauw-Wit en het was nog donker. Hoe kunnen we nu voetballen? Gelukkig was het licht toen het eerste fluitsignaal klonk.

We begonnen matig aan de wedstrijd en SSC had in de beginfase de betere kaarten en dit resulteerde er ook in dat zij meer aan de bal waren. Blauw-Wit moest even wakker worden maar gelukkig duurde dat niet al te lang en zo wordt de score geopend door Ivar. Merel en Mirte probeerden het achterin goed dicht te houden maar toch wist SSC de gelijkmaker te scoren. Blauw-Wit was nu zeker wakker en net voor de eerste time-out weet Ivar de score verder uit te breiden tot 1-2.

Na wat tactische woorden van Anton en een paar wissels beginnen we fel aan het tweede kwart. We blijven goed overspelen en het spelbeeld golft op en neer. Achterin wordt er goed verdedigd door Guus en Mirte en ook Senn weet zijn goal dit kwart leeg te houden met een aantal goede reddingen. In tegenstelling dat bij ons niet gescoord wordt, wordt dat bij de keeper van SSC wel gedaan. Xavier en Ivar weten er allebei een in te schieten.

Na de rust gaan we verder, SSC blijft aandringen op een doelpunt maar de verdediging staat goed en krijgt ook meer ruimte om geregeld mee naar voren te gaan. Vanuit een corner wordt een eigen doelpunt gescoord door SSC. De weg naar de goal wordt steeds meer gevonden en ook Lotte weet haar doelpunt mee te pakken. Zoals eerder beschreven komt er voor de verdediging ook steeds meer ruimte om mee te gaan voetballen en daar maakt Guus graag gebruik van: 1-7.

Net voor het fluitsignaal maakt Ivar de 1-8. Het laatste kwart gaat het spel op en neer en weten beide teams niet meer tot scoren te komen. We hebben weer mooi voetbal laten zien.

Volgende week spelen we thuis de derby tegen Berkdijk.