Op een regenachtige midddag mocht Blauw-Wit ’81 afgelopen zondag op het eigen Sportpark in De Moer aantreden tegen Tuldania uit Esbeek.

Blauw-Wit begon fel en de bezoekers uit Esbeek leken hier moeite mee te hebben. De lange bal werd al gauw gehanteerd en Blauw-Wit had al snel het betere van het spel. Ook de eerste kansen zouden voor Blauw-Wit zijn, maar opnieuw kregen zij het deksel op de neus. Een corner werd bij de tweede paal hard langs Nick Verzijl gekopt en zo kwam Tuldania met hun eerste kans van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Blauw-Wit bleef geduldig opbouwen en de kansen kwamen er opnieuw. De tweede goal van de wedstrijd zou echter wéér door de bezoekers gemaakt worden; 0-2. Blauw-Wit heeft de laatste weken veel mentale weerbaarheid moeten hebben en dit uitte zij al snel in de aansluitingstreffer. Na een mooi balletje van Thimo Netten kon Remco Boerema doorlopen op de doelman. Hij werkte overtuigend af en zo stond het 1-2. Dit zou tevens de ruststand zijn.

De tweede helft was het vuurtje in het Blauw-witte team aangewakkerd. Er zat veel energie in de ploeg en vrijwel direct uit de aftrap volgde de 2-2. Na een mooi boogballetje van Sam Kemmeren dook Remco opnieuw op bij de tweede paal. Hij verschalkte de doelman en zo was Blauw-Wit weer helemaal terug in de wedstrijd. Ook viel de 3-2 nog, nadat Jesse Pruijssers een scherpe voorzet van Thimo de verre hoek in wist te knikken. Zo had Blauw-Wit de wedstrijd volledig omgedraaid en de minuten tikten weg. Het leek de eerste overwinning van het seizoen te gaan worden, maar dat was allesbehalve waar. In de allerlaatste minuut ging de bal zeer discutabel op de stip. Een bal van dichtbij op de arm die langs het lichaam hing zag de arbiter als een strafschop. De bezoekers maakten de 3-3 en even later was de wedstrijd afgelopen.

Een heel zuur einde van een wedstrijd waarin Blauw-Wit veel weerbaarheid heeft laten zien en heel hard heeft gewerkt. Komende zondag gaat Blauw-Wit op bezoek bij RKDSV in Diessen.