Zaterdagmiddag stond op het sportpark in De Moer een clash op het programma! Het grote JMO15 moest het opnemen tegen RFC uit Raamsdonksveer. Een oude bekende van het team. Vorig seizoen werd er helaas van het team verloren, nadat de tegenstander streng had toegezien op spelerspassen. Maar door de winst was het geen probleem. De KNVB had speciaal voor de jongens en meiden uit de Moer een tijdstip uitgekozen dusdanig dat de boys en girls goed genoeg waren uitgeslapen; 15:00 uur, laat zat toch?! Dat wel, maar als het dan regent, moeten de trainers nog vol aan de bak om iedereen scherp en gemotiveerd te houden. Wekenlang was er voor deze kraker gepromoot in de media, interviews waren gegeven en de staf was er klaar voor. Op naar de eerste overwinning van het seizoen.

Tijdens de bespreking werd het een en het ander uitgelegd en met name werd er verteld wat het grote JMO15 juist niet moest doen. Met bewegende magneetjes, streepjes op het bord en duidelijke uitleg werd iedere speler voorbereid. De warming-up was goed en de sterspelers waren er klaar voor. In een uitverkocht huis werd er om 15:00 uur afgetrapt. Maar u raadt het al: het veld was nat en glad, de bal was rond, schoot door en of iedereen nu goed had opgelet bij de voorbespreking werd gelijk maar weer in twijfel getrokken. De spelers leken even in de war te zijn met wat ze wel en juist niet moesten doen. Want hetgeen wat niet moest, werd fanatiek uitgevoerd.

Blauw-Wit begon slap aan de wedstrijd en kwam niet aan voetballen toe. RFC zette hoog druk en ging vol voor de aanval. Het grote JMO15 was flink van slag en kreeg de bal niet op de helft van de tegenstander om een aanval op te zetten. Persoonlijke fouten achterin werden net op tijd door Jesse afgestopt, maar helaas. Al in de vierde minuut werd een veroverde bal slecht weggewerkt, de bal werd te kort en te zacht naar een medespeler gespeeld die even niet stond op te letten. RFC maakte hier gretig gebruik van en schoof over het natte gras de 0-1 binnen.

Blauw-Wit wisselde na ongeveer 15 minuten voetballen. Het grote JMO15 werd scherper en feller. Duels werden aangegaan en gewonnen. Voetballend ging het al stukken beter en de rug werd gerecht. Een goede diepe bal op Joeri werd gegeven waardoor die er razendsnel vandoor ging. De keeper wist in eerste instantie redding te brengen, maar ook die had last van een glibberige bal. Hij liet los en gretig omspeelde Joeri de keeper en schoot de 1-1 in de 20e minuut in de touwen. Te snel na dit doelpunt kwam RFC terug op 1-2 en dat al in de 22e minuut. Blauw-Wit bleef strijden en werd sterker en sterker. Blauw-Wit bleef combineren en aanvallen en dit resulteerde in goede kansen. RFC was de weg helemaal kwijt en schoot alles in blinde paniek over de zij- of achterlijn!

In de 25e minuut kwam Blauw-Wit door goed combinatiespel voor de goal van de tegenstander. De voorhoede bleef ijzig kalm en bleef rustig rondtikken tot de verdediger verkeerd uitstapte en Jasper de bal overtuigend in de kruising schoot! 2-2. Daarna kreeg Blauw-wit nog enkele kansen en spatte een afstandsschot nog op de lat uit elkaar. In de rust volgde toch de donderspeech van de trainers. Ondanks het gelijkspel speelde Blauw-Wit een zeer matige wedstrijd. Wissels werden doorgevoerd en de boys en girls kregen de laatste aanwijzingen. Eén van de voorwaarden in de rust: ’Geen Bertjes’.

Het grote JMO15 leek geschrokken van de speech in de kleedkamer en volgde de gegeven aanwijzingen zeer goed op. Er werd gevoetbald en het plan werd perfect uitgevoerd! In de 3e minuut na rust (minuut 38) kwam Timo goed voor het doel en schoot de 3-2 binnen. Een verdiende voorsprong! Maar de O15 was er nog niet. De defensie was namelijk al aan het dromen van een overwinning, terwijl de wedstrijd nog in volle gang was. Even leken zij het wedstrijdplan weer vergeten, want in de 43e minuut werd toch door goed voetballen van RFC de 3-3 binnengeschoten.

Door dit tegendoelpunt zette het de boys en girls van het grote JMO15 weer met beide benen op de grond en werd het sterker dan ooit. Deze wedstrijd moest en zou gewonnen worden, het zat er ook echt in. De wedstrijd sudderde door, maar geen van beide ploegen kreeg het voor elkaar om iets groots te creëeren. Maar toen, de tactische wissels door de staf van Blauw-Wit, met nog maar enkele minuten op de klok.

Blauw-Wit geloofde er nog in, via de linkerkant kwam de bal voor, wederom was de keeper van RFC niet zeker van zijn zaak en de 4-3 werd in de 67e minuut door Timo binnengeschoten. Alsof dat niet genoeg was, bleef Blauw-Wit de aanval zoeken naar het verlossende doelpunt wat de overwinning zou garanderen. Een goede voorzet op Jasper werd binnengelopen voor de 5-3. De tijd was al over, maar het spel had even stilgelegen en de blessuretijd brak aan. Ro-Anne, die een dijk van een wedstrijd speelde riep al naar de kant voor een kratje cola voor het hele team. Alsof de vernedering niet groter kon zijn, had Blauw-Wit het op de heupen gekregen en was gretig op zoek naar een zesde treffer. Die kwam er, want een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van Suus (Janne) en die schoot hem vol overtuiging binnen! 6-3 winst voor de jongens en meiden van het grote JMO15.

De staf is ontzettend trots op de spelers en speelsters en we zijn blij met de eerste drie punten van het seizoen, waardoor wij klimmen naar de vierde plaats van het klassement!

Volgende week staat de volgende clash op het programma. Dan gaat het grote JMO15 op bezoek bij Olympia’60 uit Dongen. Waar ook weer volle supportersbussen vanuit de Moer worden verwacht. Tot de volgende keer.