Op deze vroege zaterdagochtend maakte de JO8 van Blauw-Wit ’81 zich klaar voor de uitwedstrijd tegen Uno Animo uit Loon op Zand. Na een goede warming-up en wat laatste aanwijzingen van Bart en Koen kan de wedstrijd beginnen.

We starten de wedstrijd fel en zetten goed druk naar voren. Met Lev, Senn en Quinn in de aanval moet dat goedkomen. Een schot van Sev gaat naast en ook een mooie actie van Semih belandt naast de goal. Er volgt een schot van Lev, die net langs de goal af gaat. Sev zet Blauw-Wit op een 0-1 voorsprong; na een goede actie haalt hij hard uit. We blijven druk zetten naar voren, wat snel resulteert in een mooie bal van Senn op Sev, die er 0-2 van maakt. Sev scoort ook de 0-3. Er komt een tegenaanval van Uno maar onze goed keepende Thiez weet met zijn vingertoppen zijn goal schoon te houden. Een mooie uitbal van Thiez komt richting Lev, die helaas net niet bij de bal kan. Jur zit fel op de bal en weet een aantal keer gevaarlijk voor de goal te komen. Het lukt hem net niet te scoren.

Een goede actie van Quinn, die de bal hard op goal schiet, maar gaat net voorlangs. Ook Scoth werkt de bal regelmatig naar voren en probeert door de verdediging van Uno heen te komen. Uno weet uit te breken en er 1-3 van te maken. Met een mooi afstandsschot schiet Lev de bal hard binnen en gaan we met een 1-4 stand de rust in.

De tweede helft gaat aardig gelijk op en het spel gaat veelal op en neer. Met Thiez, Scoth en Senn in de aanval weet Blauw-Wit vaak naar voren te komen. En met Jur en Sev in de verdediging staat Blauw-Wit goed. Een heel mooi schot van Thiez belandt op de lat, waarna Senn hem hard binnen kan schieten. 1-5. Blauw-Wit zit lekker in de wedstrijd en werkt als team erg hard. Een actie van Sev, die de bal breed weet te leggen op Thiez, die daar niet over na hoeft te denken en de bal netjes binnen schiet: 1-6! Sev weet er met een schot van afstand nog 1-7 van te maken. In de laatste minuten weet Uno nog twee keer te scoren en wordt de eindstand 3-7.