Zondag 5 november ontving de selectie van Berkdijk de selectie van EDN’56 Haghorst.

Het veld was, ondanks de regen van de afgelopen dagen, toch bespeelbaar. Niet overal goed, maar na de overwinning van vorige week wilde Berkdijk graag voetballen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Chayënna, het overleden dochtertje van speler Jahir. Het was muisstil op sportpark de Kegelaar! Na deze stilte werd de wedstrijd geopend door ’Pupil van de week’ Shady Hendriks. Na het tossen trapte de speler van JO8-3 de bal af en ging richting het doel van EDN ’56. Met een mooie schijnbeweging ging hij de keeper voorbij en maakte een mooi doelpunt.

Berkdijk speelde niet de beste wedstrijd, maar mede door toedoen van de scheidsrechter heeft het team hard gewerkt om de overwinning binnen te halen. De eerste 20 minuten was EDN heer en meester. Zij creëerden een aantal kansen, met name uit de vele corners die zij kregen, maar Berkdijks fantastische sluitpost Tony wist menig bal te onderscheppen. Toch was het de ploeg uit Haghorst die de voorsprong nam. Daarna leek Berkdijk enigszins wakker geschud te zijn, want ze gingen beter voetballen. En nog voor de rust wist Lars Hutten de gelijkmaker te scoren. Niet veel later was het Shuburney die dankzij voortreffelijk voorwerk van Mo, Lars en Reggy, er de 2-1 van kon maken. Met een goed gevoel konden we de rust in gaan.

Na de theepauze was het van beide kanten een rommelige wedstrijd, al kregen zowel EDN als Berkdijk nog een paar kansen. De harde wind die was op komen steken en het zware veld, maakte het er ook niet makkelijker op. Toen uiteindelijk om 16.41 uur het eindsignaal klonk, kon Berkdijk opgelucht adem halen en werd er een klein feestje gevierd in de kleedkamer. Nogmaals: het was niet groots wat ze hebben laten zien, maar wederom hebben ze als team keihard gewerkt... met een knipoog naar dat kleine sterretje aan de hemel!