Zondag was er weer een nieuwe kans om punten te pakken. Ditmaal tegen de oude club van de hoofdtrainer Sofus de Rooij, FC Tilburg.

FC Tilburg begon fel aan de wedstrijd en Blauw-Wit ’81 liep het eerste kwartier meer achter de tegenstander dan zelf aan voetballen toe te komen, maar de eerste grote kansen waren voor Blauw-Wit. De eerste paar kansen gingen er nog niet in, maar de openingstreffer zou toch aan Blauw-Witte zijde vallen. Na een lastig afstandsschot van Sil Witlox was Nick Jansen er als de kippen bij om de rebound binnen te lopen. Een mooi begin, maar FC Tilburg leek na deze treffer wakker te zijn geschud. Het balbezit kwam wat meer in het voordeel van de bezoekers, maar de paar keer dat er een kans ontstond hield doelman Nick Verzijl Blauw-Wit op de been. Er zou een zeer ongelukkig eigen doelpunt aan te pas moeten komen om de score weer gelijk te trekken. Een paar minuten na deze 1-1 werd een grote kans aan Blauw-Witte zijde niet verzilverd en net voor rust wisten de bezoekers ook de 1-2 binnen te koppen.

De tweede helft trok het spelbeeld wat verder gelijk op. Kansjes kwamen er aan beide kanten en door het hoge tempo was er veel goed voetbal te zien. Uiteindelijk zou het Sam Kemmeren zijn die een vrije trap zeer bekeken in de verre hoek zou leggen; zo stond het dan toch weer 2-2. Blauw-Wit leek naarmate de wedstrijd vorderde wat vermoeid te raken en de uitploeg wist wat gevaarlijker te worden. Nick hield Blauw-Wit echter weer op de been met een paar uitstekende reddingen. Aan de andere kant van het veld wist Blauw-Wit ook nog met regelmaat gevaarlijk te worden. Beide teams wilden winnen en gingen voor een derde treffer. In de slotfase leek het echter ook deze week weer mis te gaan. In de 90e minuut wist FC Tilburg te scoren en zo stond er 2-3 op het bord. Blauw-Wit leek weer met lege handen te staan, maar daar was nog één laatste kans. Thimo Netten ging er plots op links vandoor en liep er een paar verdedigers uit. Vervolgens ramde hij de bal zowat vanaf de achterlijn hard in de verre hoek en zo was het met bijna de laatste trap van de wedstrijd toch nog 3-3.

Een zwaarbevochten punt tegen een goede tegenstander. Blauw-Wit heeft weer laten zien over zowel voetbalkwaliteit als mentale weerbaarheid te beschikken. Komende zondag gaat Blauw-Wit op bezoek bij Baardwijk. Deze wedstrijd begint al om 14.00 uur.