Van een trage start twee weken geleden is niets meer te merken. De meiden van DES MO12-2 waren op stoom vandaag.

Deze keer mochten we al heerlijk vroeg ( en in het zonnetje) thuis bij DES tegen de MO12-1 van Udenhout. Zoals iedere week veel ouders, opa’s en oma’s van de meiden aan de zijlijn om ze aan te moedigen. En dat de meiden dat fijn vinden, was zeker te merken. Vol enthousiasme en gretigheid begonnen ze aan de wedstrijd, op zoek naar het doel van Udenhout. In no time werd er vanuit DES een aanval opgezet via de linkerkant waardoor het al na een paar minuten bijna (!) op 1-0 stond, maar de bal ging helaas net naast.

”Snel weer omdraaien!” werd er door de coaches geroepen. Doordat Udenhout de bal telkens snel uit nam, was het oppassen geblazen. En dat bleek wel want vanuit het niets schoot Udenhout de bal richting de cirkel van DES, wurmde zich naar de goal en werd het niet 1-0 maar 0-1. Een wijze les. Dit lieten ze zich niet nog een keer gebeuren. Tijd voor actie!

Door beter opbouwend spel wisten de meiden van DES de bal steeds makkelijker naar voren te krijgen. Via de linkerzijde werd vervolgens een mooie aanval opgezet en viel daaruit de 1-1. Knap werk!

In het tweede kwart liet DES opnieuw zich snel weer van haar beste kant zien. Op bijna dezelfde wijze als bij de eerste goal viel ook nu vanuit de linkerzijde door een mooie combinatie de tweede goal: 2-1! Een mooie stand om de rust in te gaan.

Dan nog een helft te gaan. Met 2-1 voorstaan is fijn, maar voelt nog niet als zeker. Het team van Udenhout, dat fysiek veel de aanval zocht, kwam met regelmaat in de cirkel van DES. Echter door het goed uitkomen van de keeper en het adequaat reageren van de achterhoede van DES werden deze ballen één voor één weggewerkt of zette DES het zelf op een counter. Door elkaar steeds beter te vinden via mooie pases, terugspeelballen en harde flatsen was DES echt de sterkere partij. Nog twee keer wist DES in deze tweede helft een doelpunt te maken bij Udenhout waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 werd beslist. Een klein ererondje kon dan ook niet uitblijven. Top gedaan weer meiden!

Volgende week speelt DES MO12-2 ( nu op plek twee) om 12.15 uur thuis tegen de nummer drie Push MO12-3. En de meiden van dit TOP-team hebben er nu al weer zin in!