In een koud IJsselstein was DES Dames 1 afgelopen zondag te gast bij de plaatselijke HC IJsseloever. Met de overwinning van vorige week op zak waren de meegereisde supporters benieuwd of ze de opgaande lijn konden voorzetten.

DES kwam fanatiek uit de startblokken en na het eerste kwart was het 0-2 door doelpunten van Karlijn Roijakkers, uit een strafbal, Noah Antonioli een veldgoal. Floor van Wezel maakte kort na het begin van het tweede kwart de 0-3. Deze luxe had DES dit seizoen niet eerder ervaren. Toch kwam IJsseloever terug in de wedstrijd door de 1-3 en 2-3. Het was Florine Huijkelom die de 2-4 maakte en het verschil weer op twee doelpunten bracht. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam DES niet meer in de problemen en Eline Beukman (twee keer) bouwde de score verder uit naar 2-5 en 2-6. Het publiek kreeg een doelpuntrijke en aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Door deze overwinning steeg DES naar de negende plaats.

Het was Fay van Hooren die ’(wo)man of the match’ werd en als verdedigster een solide partij afleverde.

Zondag aanstaande speelt Dames 1 de laatste thuiswedstrijd vóór de wintersport en is het dé mogelijkheid om hen in actie te zien. De wedstrijd begint om 12.45 uur aan de Eikendijk. Tegenstander die dag is Berkel-Rodenrijs.