Heren 1 DES is een jong team met ambities. Vorig seizoen zijn zes van de DES Heren 1 coryfeeën gestopt. Dat moet dan maar weer opgevuld worden en tot een team gesmeed worden. Vanuit een aantal teams en jeugd is er een nieuw team gevormd. Dat kost wat kruim. Ook een nieuwe trainer is aangetrokken, een oud DES speler met trainerservaring is met dit nieuwe team aan de gang gegaan. De resultaten zijn wisselend, maar inmiddels beginnen de zaken wat op zijn plek te vallen. Zondag stond de wedstrijd tegen Hockey Druten op de agenda. Dag na 11-11, wat zou dit brengen?

Vanaf minuut 1 zet DES flink druk. Vanuit de diverse aanvallen werd een strafcorner gegeven en achter de keeper gelegd: 1-0. Al snel daarna viel de 1-1, alweer scoren uit een strafcorner. DES bleef flink drukken, en aanval na aanval realiseren maar scoren bleef nog even uit tot na de rust. Na de rust bleef DES nog steeds gassen, door een mooie aanval werd het 2-1.

Druten kwam diverse keren goed in de buurt bij de DES goal, gelukkig wist de keeper dit allemaal te pareren. DES wist door een schitterende aanval de derde goal te scoren. Vasthouden en de wedstrijd uitspelen, was nog wat er te doen viel. DES maakt het alleen altijd spannender dan dat het zou hoeven te zijn, een tegengoal bracht de stand weer op 3-2. Met nog ruim 7 minuten was het toen echt de winst pakken. Het werd allemaal nog reuze spannend, maar gelukkig bleven verdere goals uit. Nog kansen voor DES maar die werden niet verzilverd. Met deze winst klommen ze op tot de vijfde plaats. Nog twee wedstrijden voor de winterstop waarin de mannen in de zaal aan de gang gaan met die competitie. Uit tegen Concordia in Roermond, de nummer zes en thuis tegen Hoco uit Oisterwijk. Zondags 14.45 uur op de Eikendijk.