In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop speelde DES Dames 1 tegen Berkel-Rodenrijs. Onze gasten kwamen beter uit de startblokken maar het lukte hen niet om te scoren. Uit de eerste de beste DES aanval in de 8e minuut was het Noah Antonioli die keurig scoorde uit een voorzet op maat. Nog voor het einde van het tweede kwart was het Meike Smidt, die net over de middellijn aan een indrukwekkende solo begon en met een perfecte backhand keurig afrondde. Uit het niets kwam de 2-1 ruststand op het scorebord.

Na de hervatting kwam DES op 3-1 door Eline Beukman en dacht even dat de wedstrijd gespeeld was. Berkel Rodenrijs toonde veerkracht en scoorde aan het begin van het vierde kwart de 3-2. In een ondertal situatie voor DES was het uiteindelijk Eline Beukman, die in de slotminuten de verdiende zege veiligstelde. Door deze winst schoof DES op naar de 7e plaats in de rangschikking. Een hele knappe winst voor onze meiden!

Volgende week nog 3 punten meenemen uit Nieuwegein en dan kunnen we de eerste seizoenshelft goed afsluiten.