Zondag 19 november kreeg R.K.V.V. Berkdijk bezoek van de Spoordonkse Boys.

Ondanks de hevige regenval van zaterdag mocht er op deze zondag toch om 14.30 uur afgetrapt worden op sportpark de Kegelaar. De wedstrijd tegen koploper Spoordonkse Boys waar al dagen naar uitgekeken werd. Berkdijk begon voortvarend aan de wedstrijd, met veel balbezit, ondanks het zware veld. Dat resulteerde dat Shuburney Rosaria in de twaalfde minuut, na een mooie aanval vanaf links, de 1-0 binnen schoot. Dat gaf het team een enorme boost. Met vlagen werd er aan beide kanten leuk gevoetbald, maar het leidde niet tot open kansen. Al kregen de Kaatsheuvelse jongens kort voor de rust nog een kans. Deze kwam op de lat en terug, maar het werd net op tijd weggewerkt door de tegenstander. Ook in de tweede helft was het Berkdijk die voor meer gevaar zorgde. Maar de kansen die ontstonden werden niet benut en ze maakten het zichzelf moeilijk. Het zware veld zorgde voor de nodige pijntjes bij sommige spelers, waardoor trainer Elias, noodgedwongen de spelmakers Hutten en Elias jr. van het veld moesten halen. In deze rommelige slotfase gelukte het Spoordonk, mede door een eigen doelpunt van Berkdijk, langszij te komen. En daarmee kun je concluderen dat zij een ‘gestolen’ puntje mee konden nemen en daar zeer tevreden over mochten zijn. Het zij helaas zo, maar er is wederom als team hard gewerkt en daarop moeten we voortborduren.

Komende zondag staat de derby uit tegen Blauw Wit’81 op het programma, dus dan moeten de jonge mannen er weer staan. Alle supporters worden weer bedankt voor de steun en we zien jullie graag volgende week weer langs de lijn in de Moer.