Tijdens de eucharistieviering in de St. Janskerk te Kaatsheuvel afgelopen zondag was het aanmerkelijk drukker dan gewoonlijk. Liefst drie personen werden gehuldigd. Vanwege de patroonheilige van de kerkkoren, St. Caecilia, werden Joke Embrechts-Aalberts en Diny Witteveen-Paes in de bloemetjes gezet vanwege hun 40-jarig lidmaatschap en mocht penningmeester van de parochie St. Willibrord de heer Nies Schellekens de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice in ontvangst nemen.

Joke Embrechts-Aalberts is al veertig jaar lang een begrip in het kerkkoor van de St. Janskerk, niet alleen als jubilerend koorlid maar ook vanaf de jaren negentig als kundige penningmeester van het koor. In de jaren zestig kwam Joke al op jonge leeftijd als huishoudelijke hulp van pastoor de Spijker en de kapelaans van den Berg en van Bragt voor het eerst in aanraking met de parochie St. Jan. Ook getrouwd in de St. Jan bleef haar verbondenheid met de parochie. Het was dan ook logisch dat ze zich in 1983 aanmeldde als lid van het kerkkoor. Tot op de dag van vandaag is ze een zeer gewaardeerde kracht die trouw tijdens de repetities en vieringen aanwezig is. Behalve voor de financiële huishouding van het koor is ze vaak het middelpunt in de organisatie bij festiviteiten. Het zorgen bij de St. Caeciliafeesten voor voortreffelijke hapjes en heerlijke drankjes zijn haar toevertrouwd.

Diny Witteveen-Paes is geboren in de oorlogsjaren en getogen in Dussen tot haar huwelijk met Anton, waardoor zij in Kaatsheuvel terechtkwam. Na de geboorte van haar twee zonen besloot ze in de jaren tachtig om zich aan te melden bij het zangkoor van de St. Jansparochie. Dat deed ze niet alleen voor de wekelijkse Eucharistieviering en repetitie maar ook om snel te integreren in het Kaatsheuvelse. Al veertig jaar lang is Diny een bijzonder gewaardeerde alt in het kerkkoor. Bij uitstapjes van het koor is ze vaak de eerste die zich aanmeldt. De koorleden waarderen haar vooral vanwege de rust die ze uitstraalt, vanwege de gezelligheid die ze toont en het enthousiasme dat ze tijdens repetities en vieringen laat zien en horen.

Nies Schellekens gaf in de jaren tachtig gehoor aan een oproep van wijlen pastoor Smarius van de parochie St. Jan de Doper in Kaatsheuvel in het kader van ‘Jou moet ik hebben’, een actie om nieuwe vrijwilligers te werven voor de diverse werkzaamheden in de parochie. In 1988 trad hij toe tot het bestuur van St. Jan de Doper te Kaatsheuvel als tweede penningmeester. Na het overlijden van zijn vrouw Hannie in 1996 werd hij eerste penningmeester, een functie die hij ook na de diverse fusies van de parochies in de gemeente Loon op Zand tot voor kort bleef bekleden. Lastige vraagstukken ging Nies daarbij niet uit de weg: drie totaal verschillende administraties samenvoegen in een zo kort mogelijke tijd was immers geen kleinigheid. Nies heeft zich gedurende 35 (!) jaar ontpopt als een ervaren bestuurslid waarbij graag advies werd ingewonnen. Hij werd door zijn omgeving gewaardeerd als een persoon die vooral geprezen werd om de wijze waarop hij met direct betrokkenen is omgegaan: serieus, stijlvol en met respect voor de mening van de ander, met een vanzelfsprekende portie bescheidenheid verweven met een andere typische eigenschap van hem: hij doseerde het werk voor de parochie steeds met de nodige dosis humor.