De JO14 van Blauw-Wit ’81 heeft vorige week hopelijk de stijgende lijn ingezet. Afgelopen zaterdag treden we aan tegen Gilze. In de eerste periode hebben onze jongens en meiden ook al tegen dit team gespeeld en toen werd het 2-2. Zou er vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer gewonnen kunnen worden?

De eerste helft wordt het spel vooral gemaakt door Gilze, zij zijn deze periode ook niet denderend gestart en gaan vandaag vol voor de punten. Het beeld in de eerste helft is duidelijk: Gilze is sterker, en komt regelmatig voor het doel van Stijn. Stijn en zijn verdediging houden moeizaam stand, hoe lang kan dit goed gaan? Toch slaagt Gilze er in de eerste helft niet in om een aanval succesvol af te ronden. Blauw-Wit blijft in de wedstrijd. Komt Blauw-Wit er dan helemaal niet aan te pas? Er worden wel pogingen ondernomen, maar echt gevaarlijk wordt het zelden. De aanvallen worden niet afgemaakt en Gilze laat zich niet verrassen. Enigszins tegen het wedstrijdbeeld in, maar je hoort de Blauw-Wit achterban niet klagen, gaan we met 0-0 rusten. Vorige week gebeurden er na de rust hele mooie dingen, dus we houden hoop.

Na de rust is vrij snel duidelijk dat het wonder van vorige week niet herhaald wordt. Gilze zet door en weet de bal nu wel in het doel te krijgen. Binnen no-time staat 3-0 op het scorebord. Op het veld weten ze dat het gebeurd is. We zien nog wel kansen aan Blauw-Wit zijde, maar Gilze is vandaag oppermachtig. Het wordt uiteindelijk een overduidelijke 6-0 overwinning voor Gilze en eerlijk gezegd het had nog veel erger gekund. Gilze had de hele wedstrijd het initiatief en heeft terecht gewonnen.

Vandaag was ons team de weg kwijt, ons spel was chaotisch en de tegenstander heeft dat effectief in de tweede helft afgestraft. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week spelen we thuis tegen Reeshof: nog een week de tijd om onze vorm en vechtlust weer terug te vinden.