Na een mooie winstpartij thuis tegen SCO JO11-3, werd afgelopen week tijdens de training het vizier gezet op de thuiswedstrijd tegen TSC JO11-3, wederom een bezoekende club uit Oosterhout.

Zaterdag 25 november was het dan zover. Om 10.00 uur verzamelde Berkdijk JO11-1 zich op de altijd gezellige Kegelaer. Na een lekker warm bakkie voor de staf was het tijd voor de wedstrijdbespreking, waarin altijd ruimte is voor een geintje, maar dan al gauw de focus gaat richting de wedstrijd. Met een korte uitleg omtrent het speelsysteem, startte Berkdijk JO11-1 onder luid applaus en een uitverkocht stadion aan hun warming-up. Tijdens de warming-up was duidelijk dat het team voor de volle winst wilde gaan. Er werd nog even geconcentreerd afgewerkt en met een korte ´Pep Talk´ en een high five richting de tegenstander, kon de scheidrechter Dennis Higler fluiten voor de westrijd. Al snel zette Berkdijk de toon zet. Want binnen een aantal minuten kregen de Rood Zwarten 3 x 100% kansen, alleen vergaten zij dit te verzilveren. Hierdoor bleef ook TSC in de wedstrijd. TSC kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en Berkdijk werd steeds meer terug gedwongen. De tegenstander was vaak op de helft van Berdijk aan het voetballen. Maar Berkdijk bleef met hard werken en goed voetbal in de wedstrijd. Toen Berkdijk balverlies had op de helft van de tegenstander en onze restverdediging te hoog stond, profiteerde TSC hier netjes van (0-1). Dan kwamen er kleine omschakelfoutjes waardoor de stand binnen 15 minuten op 0-3 stond.

Gelukkig fluit de scheidsrechter voor een korte pauze waarin de trainers even hun coachmoment konden pakken. Na deze korte pauze was het tijd voor de tweede 15 minuten waarin Berkdijk keihard werkte om op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer. Helaas incasseerde Berkdijk na een snel omschakelmoment van TSC in de 28e minuut een doelpunt iwaarmee de rustand na 30 minuten op 0-4 stond.

Tijdens de rust werd door de trainers duidelijk aangegeven wat beter kon en dat ook zij kansen kregen om te scoren. Met deze woorden en de juiste motivatie begon Berkdijk aan de derde fase. Bij de aftrap van TSC zette Berkdijk gelijk de toon. Met een goede aanval wist Berdijk de aansluiting te maken en stond de stand op 1-4. Na dit doelpunt bleef het thuisteam energie stoppen in de wedstrijd. Maar het was TSC die met een goede omschakeling wist te scoren en de ruststand na 15 minuten op 1-5 zette.

Tijdens deze korte pauze werden de positieve punten uit de derde fase besproken. Met nog een zuivere speeltijd van 15 minuten begon Berkdijk aan de vierde en laatste fase waarin ze ook nog wisten te scoren en daarmee de stand op 2-5 zette. Helemaal doorweekt van de regen ging Berkdijk vol voor nog een doelpunt, alleen was het de bezoekende club TSC die de eindstand op 2-6 zette.

Trainers Remco Rob en Dennis complementeren de gehele JO11-1 van R.K.V.V. Berkdijk voor hun inzet. Na afloop van de wedstrijd werden de kinderen getrakteerd op friet met snackje en drinken. Namens de technische staf en alle kinderen van Berkdijk JO11-1 bedankt hiervoor.

Zaterdag 2 december speelt Berkdijk JO11-1 om 8.30 uur uit bij TSV Gudok. Bij zijn is mee maken.