Vorige week speelde de JO14 van Blauw-Wit ’81 misschien wel hun slechtste wedstrijd ooit. Duels werden niet aangegaan en onze jongens en meiden stonden erbij en keken ernaar. Het resultaat was een pijnlijke 6-0 nederlaag tegen Gilze. Deze week had ons team iets goed te maken, winst of verlies is daarbij nog niet eens zo belangrijk maar de inzet, samenwerking en communicatie moest en kon beter.

Vandaag dus die kans om te laten zien wat ze kunnen. De opening is enigszins chaotisch. Hoewel we één van onze spelers tijdens de aftrap ’gelijk druk zetten vanaf het begin’ horen roepen is het Reeshof dat met corners in de eerste en tweede minuut de druk opvoert. Ons team begint gelukkig ook hun eigen spelletje te spelen en we zien een wedstrijd die enorm op en neer golft. Eigenlijk ontlopen de teams elkaar niet zoveel, al komt Reeshof wat vaker tot schieten. De wedstrijd wordt open gebroken door een klassieke natte bal die uit Stijns handen glipt. Jammer, een onnodige 0-1 achterstand. Nu wordt het voor ons aan de kant spannend: hoe gaat het team op deze tegenslag reageren, gaan ze vechten of laten ze de kopjes hangen? Gelukkig zien we inzet en vechtlust. Blauw-Wit wil weer op gelijke hoogte komen en knokt daar vol voor. Zo zien we onder andere een sterk schot van Fleur net naast gaan. Een paar minuten voor de rust gaat Stijn onderuit in zijn eigen doelgebied. Hij gaat van het veld af met een bovenbeenblessure. Een paar weken geleden zou dit een kansloze situatie voor de JO14 geweest zijn, we hadden immers geen reservekeeper. Nu aarzelde Justin geen moment en trok het gele keepersshirt aan. Justin heeft jaren keeperservaring, maar maakte vandaag onverwacht zijn debuut in de grote goal. Samen met de rest van het team houdt hij het achterin dicht en gaan we rusten met 0-1.

Na de rust blijkt dat Stijn niet terugkeert op het veld en dat Justin in de goal blijft. We zien aan het begin van de tweede helft een weergaloze vrije trap van Stef van het randje van het 16-metergebied. Helaas ketste zijn schot vol op de lat af. Dit was de ultieme kans geweest op de gelijkmaker, maar helaas mocht het niet zo zijn. In de tweede helft blijkt uiteindelijk dat Reeshof net wat meer scorend vermogen heeft dan Blauw-Wit en wordt uiteindelijk nog de 0-2 knap ingeschoten en valt de 0-3 na een corner.

Jammer JO14, met wat meer geluk had het een heel andere wedstrijd kunnen zijn. Maar jullie mogen in ieder geval tevreden zijn over de inzet. Inmiddels weten we dat Stijn D weer in orde is en we verwachten hem volgende week weer in het doel. Maar we weten nu ook dat we in Justin een prima vervanger hebben, die vandaag de uitdaging glansrijk aanging en zijn team in de wedstrijd hield. Hopelijk volgende week wat meer geluk in de wedstrijd uit tegen Gloria UC.