Na de vrijdagavond bekerwinst in de thuiswedstrijd om de Silvercup tegen Weert 4-0 (met Pleun van Heijst als (wo)man of the match was er zondag een uitwedstrijd naar Nieuwegein tegen de plaatselijke hockeyclub.

De weersomstandigheden waren verre van ideaal en het veld was niet best. Niet al te verwonderlijk want MHC Nieuwegein verhuist in augustus 2024 naar een nieuw sportcomplex.

In het eerste kwart kwam DES na een vlot lopende aanval over rechts op voorsprong door Lara Zoutewelle. Zij aarzelde niet en sloeg de bal snoeihard voorbij de keepster. In het tweede kwart kwam Nieuwegein op gelijke voet, waardoor de ruststand 1-1 ontstond.

Na de pauze kwam Nieuwegein uit een strafcorner op 2-1 en via een strafbal ook op 3-1. De wedstrijd leek gespeeld maar niets was minder waar. Met nog een kwart te spelen pepte DES zich nog eenmaal op. Uit een strafcorner maakte Eline Beukman, door een tip, de 3-2 en bracht de spanning in de wedstrijd terug. Het was wachten op de gelijkmaker en die viel gelukkig nog. Uit een door DES genomen strafcorner werd een strafbal toegekend. Deze strafbal werd door Karlijn Roijakkers perfect ingeschoten en zo kwam de 3-3 eindstand tot stand. DES toonde veerkracht en stapte als morele winnaar van het veld. Noah Antonioli speelde een goede wedstrijd en werd uitgeroepen tot (Wo)man of the match. Tijdens de winterstop neemt DES deel aan de zaalhockey competitie. De veldcompetitie wordt 3 maart 2024 hervat.